Azi sărbătorim Ziua Pământului!

De: Gabriela Voicu / 22.04.2013, 17:00
Azi sărbătorim Ziua Pământului!
În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, lansată în SUA într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.

Astăzi sărbătorim Ziua Pământului, iar Google ține să amintească și utilizatorilor săi acest lucru, printr-un doodle special, interactiv și amuzant. Utilizatorii, printr-un simplu click, se pot juca pe un peisaj de primăvară, cu munți, copaci, râuri și iarbă verde.

Pe 22 aprilie 2013 este sărbătorită Ziua Pământului, fiind o încercare de a trage un semnal de alarmă cu privire la protejarea Planetei.

Google sărbătorește Ziua Pământului

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson, cu scopul de a trezi în rândul clasei politice interesul față de mediu.

În primul an, 1970, a fost celebrată de 20 de milioane de americani, majoritatea tineri, iar după două decenii a ajuns să fie manifestarea a milioane de oameni din 141 de țări, care au înțeles importanța protejării mediului înconjurător.

În prezent, peste 500 de milioane de persoane sărbătoresc Ziua Pământului, anual, pe 22 aprilie, numeroase comunități organizând chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului.