Azi sărbătorim Ziua Pământului. Protejează mediul înconjurător!

De: Gabriela Voicu / 22.04.2012, 14:00
Azi sărbătorim Ziua Pământului. Protejează mediul înconjurător!
Google și-a modificat, azi, logo-ul, pentru a sărbători Ziua Pământului, care se desfășoară sub deviza "Un Pământ curat, o viață sănătoasă!".

În fiecare an, pe 22 aprilie, sărbătorim Ziua Pământului, apărută în SUA, într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.

Ziua Pământului a fost inițiată în SUA de senatorul american Gaylord Nelson și sărbătorită prima dată pe pe 22 aprilie 1970, de circa 20 milioane de cetățeni americani, majoritatea tineri.

După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-un eveniment de amploare, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.

Google și-a schimbat logo-ul de Ziua Pământului

În prezent, peste 500 de milioane de oameni din 175 de țări sărbătoresc Ziua Pământului, pe 22 aprilie, numeroase comunități organizând manifestări dedicate mediului înconjurătoar.

Anul acesta, sărbătoarea dedicată planetei noastre se desfășoară sub deviza „Un Pământ curat, o viață sănătoasă!”.

Câteva gesturi simple cu care puteți proteja mediul și, implicit, propria viață sunt: să folosiți aparate electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic, să reduceți consumul de apă și să nu poluați apele, să colectați selectiv materialele pe care nu le mai folosiți, să nu aruncați deșeurile în natură, să spălați mai degrabă la temperatură joasă când folosiți mașina de spălat, să nu încălziți locuința în exces, să folosiți becuri economice, să plantați cel puțin un copac, să faceți mișcare și să folosiți bicicleta sau să mergeți pe jos, să cumparați produse în ambalaje reciclabile.