Azi se însoară ultimul prinț burlac din Europa

De: Marian Andrei / 19.10.2012, 11:00
Azi se însoară ultimul prinț burlac din Europa
Prințul moștenitor al Ducatului Luxemburg, Guillaume, se va căsători azi cu prințesa Stephanie de Lannoy. Fastuoasa ceremonie va dura două zile și va include căsătoria civilă, cea religioasă, focuri de artificii, concerte și un dineu organizat la Palatul Regal.

Ultimul burlac de spiță regală din Europa, Guillaume, în vârstă de 30 de ani, va avea ca invitați regi, regine, prinți și prințese din Belgia, Norvegia, Suedia, Lichtenstein, Danemarca, Olanda, Romania, Marea Britanie, dar și din Maroc, Japonia și Iordania.

Potrivit biografiilor oficiale, prințul Guillaume vorbește patru limbi străine, a sudiat politici internaționale, este locotenent colonel al armatei Ducatului (care numără 900 de militari) și este angajat în numeroase misiuni de caritate. Viitoarea ducesă, Stephanie, în vârstă de 28 de ani, a studiat despre influența romantismului german asupra celui rusesc, pianul, vioara. În plus, schiază, înoată și citește câte trei cărți în același timp. Stephanie este dispusă să renunțe la cetățenia belgiană pentru a deveni Mare Ducesă de Luxemburg.

Cea mai mare parte a cheltuielilor de nuntă va fi suportată de familia Marelui Duce Henri de Luxemburg, statul va cheltui numai 350 000 de euro pentru serbări populare și asigurarea securității.