B (don’t beat!) the Love Generation!

Apropo.ro / 09.01.2006, 11:33
B (don't beat!) the Love Generation!
Una dintre dorințele pe care mi le-am pus în gând la trecerea în 2006 a fost ca cineva, habar n-am cine, sa se ocupe de ghidarea, antrenarea și de ce nu... deschiderea minților și oferirea unor oportunitați mai variate pentru tinerii de pâna în 22 de ani. Evident


Una dintre dorințele pe care mi le-am pus în gând la trecerea în 2006 a fost ca cineva, habar n-am cine, sa se ocupe de ghidarea, antrenarea și de ce nu… deschiderea minților și oferirea unor oportunitați mai variate pentru tinerii de pâna în 22 de ani. Evident ca dorința a trebuit sa o țin pentru mine pentru ca daca o spuneam celor 30.000 de mii de oameni care au fost prezenți la Revelionul ProFM din Piața Revoluției, aparea un mic pericol de a nu se împlini.

Zic 22 de ani pentru ca asta e etalonul de copil cuminte care a învațat la timp ce înseamna seriozitate și la vârsta asta a terminat deja facultatea. Dar drumul pâna aici i-a fost presarat cu tentații de tot felul și daca elevul n-a învațat sa faca slalom la timp, nu le poate ocoli pe toate în plug… se mai agața cu un baț, cu o coada de ski, îi mai cade o manușa, i se aburesc ochelarii sau „îl ia flama” de la vinul fiert și… inevitabil cade.

Dupa prima cazatura se face delimitarea. Coliziunea posteriorului cu țarâna mama nu genereaza automat tendința de „get up, stand up, stand up for your life”, așa ca poziția comoda în care te afli s-ar putea sa-ți placa. O întreaga comunitate de „cazuți” te va primi cu brațele deschise, oameni care sunt departe de a fi proști, dar care gasesc calduț locul în care societații îi place sa creada ca i-a aruncat ca „loseri”.

Cealalta gașca e formata din… fițe! Fițe nascute din „fresh-ul” verde de parai, bineînțeles primiți de la mamica și taticu. Copii fițoși a caror ascensiune pe scara sociala se poate face motorizat, în n feluri: 4X4, super sport, snow mobile, ATV, numa pe jos nu… Ca fac bataturi la pernuțe. Ei sunt copiii care au mult mai multe șanse de a reuși în viața și care, probabil, vor ține la un moment dat frâiele care conteaza… Ca de mici au fost obișnuiți cu ghidoane, volane și alte chestii direcționabile.

Normal ca George ține cu Vintila, pentru ca știe cel mai bine ca nu a ajuns unde este acum the easy way… Și ar vrea sa vada ca nici tu nu ești indiferent, în 2006, fața de cei cu potențial mai ridicat, cu pofta de viața, pe care îi vezi pe pârtie, în club sau în familie, distrându-se mai bine decât ceilalți, iar când vine vorba de munca știu ce e aia. Ei sunt copiii de anduranța ai societații românești. Sa le facem loc! Mai bine în 2006 decât niciodata! Pârtieeee…

George Vintila

Tags: