Babylon A.D.

De: Mioara Tronaru / 16.03.2009, 00:00
Babylon A.D.
Toorop a trecut cu bine de toate luptele şi a supravieţuit războaielor care au răvăşit lumea de la începutul secolului 21. Acum, mafia care controlează întreaga Europă de est îi încredin­ţează o misiune delicată: să conducă din Rusia în New York o misterioasă tînără, numită Aurora, şi să o predea în bune condiţii unui ordin religios.

Filmul este adaptarea romanului SF ”Babylon Babies”, al lui Maurice G. Dantec. Mathieu Kassovitz a schimbat titlul din mai multe considerente: cuvîntul ”babies” îl cam deranja, apoi nu voia să divulge prea multe încă din titlu. Babylon A.D. înseamnă era Babilo­nului, iar regizorul e încîntat de logo-ul care-i iese: B.A.D.! Kassovitz a descoperit romanul lui Maurice G. Dantec în 2002: ”L-am citit cam în două nopţi. În ultima, pe la ora şase dimineaţa, mi-am zis că ar ieşi un film bun din ăsta… cu un buget de 500 de milioane de euro!”.

Premiera: 20 martie
TO: Babylon A.D. Producţie Franţa-SUA, 2008. R: Mathieu Kassovitz.
Cu: Vin Diesel, Mélanie Thierry, Michelle Yeoh, Lambert Wilson, Mark Strong, Jérôme Le Banner, Charlotte Rampling, Gérard Depardieu.
Distribuit de InterComFilm Distribution. Avanpremiera: joi, 19.03, Hollywood Multiplex, ora 21.30