BAC 2012: A aparut ghidul privind desfasurarea probelor

De: MediafaxFoto, Tanase Dragos - Marian / 01.11.2011, 09:57
BAC 2012: A aparut ghidul privind desfasurarea probelor
Pe langa acesta, Centrul National de Evaluare si Examinare (CNEE) a publicat pe site-ul Ministerului Educatiei si modelele de subiecte pentru disciplinele si competentele de la evaluarea nationala.

Modelele de subiecte, publicate la adresa subiecte2012.edu.ro, sunt insotite de precizari privind scopul evaluarii, statutul disciplinei, structura subiectelor, competentele ce vor fi evaluate, detaliile privind evaluarea, inclusiv baremele de evaluare si de notare, conform metodologiei de organizare si desfasurare a evaluarii nationale de la clasa a VIII-a si a bacalaureatului.

Gradul de promovare la BAC 2011, un dezastru national!


Totodata, pentru a usura accesul catre modelele de subiecte din anii anteriori au fost create linkuri speciale in acest sens, acelasi sistem fiind utilizat si pentru subiectele, respectiv baremele de evaluare si notare din sesiunile anterioare.

Totusi, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) ii atentioneaza pe elevi ca modelele sunt orientative si au ca scop familiarizarea elevilor si a profesorilor cu tipul de subiecte, precum si cu nivelul de dificultate al acestora.

Viata e dura – Imnul repetentului la Bac de pe tare.ro

Anul acesta, gradul de promovarea dupa examenul de bacalureat a fost un adevarat dezastru national.

Dupa solutionarea tuturor contestatiilor, in cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat 2011, rata de promovare a elevilor a fost de doar… 16,80%!

Citeste mai multe detalii despre examenele din 2012, pe Mediafax.ro