BAC-ul „perle” inca are, dar prostia tot nu doare

De: Dragos Tanase / 03.07.2008, 11:04
BAC-ul
De cand exista Bacalaureatul, in fiecare an se gasesc liceeni care se intrec in „perle" si aberatii care ne fac sa radem cu gura pana la urechi.

De cand exista Bacalaureatul pe Pamant, in fiecare an se gasesc unii liceeni care se intrec in „perle”, aberatii, ciudatenii care ne fac sa radem cu gura pana la urechi.

Mai vechi, mai noi, fraze mai lungi sau mai scurte, dupa fiecare corectare a lucrarilor de la Limba si literatura romana, apar mereu niste adevarate „opere de arta” in ale prostiei.

Circula deja pe Internet cateva mostre ale „capodoperelor” din acest an, din ciclul „Pearls – Best of BAC 2008” :-))

– “Ghilimelele apar numai atunci cand vorbeste cineva, chiar si in soapta”;

– “Adica Ion zacea atat de adanc incat nici nu si-a dat seama ca a uitat lumina aprinsa si era atat de lenes ca nici becul nu la mai sters de praf si de aceea lumina era murdara”; (n.n.: la acest subpunct de la Subiectul 1, cerinta era urmatoarea: Comenteaza in 6 – 10 randuri secventa descriptiva …. , evidentiind relatia dintre fondul de idei si mijloacele artistice);

– “Eminescu a scris Luceafarul pentru ca l-a vazut mai mare decat toate stelele si de aceea ia placut … Luceafarul s-a transformat intr-un flacau pentru ca altfel nu putea so iubeasca pe fata imparatului dar pe urma s-a nasolit treaba pentru ca fata aia iubea pe altul si Luceafarul s-a intors in cer de unde cazuse”;

– “Nichita Stanescu este un poet care se mira de orice. El se mira si de faptul ca oamenii aud si au urechi. Pai de ce? El n-a avut urechi? A vazut el vreun om fara urechi? Ma rog, da se zice ca asa este in poezie, sa te miri de toate si sa le pui pe toate unele subt altele, in randuri scurte, ca sa se vada ca sunt versuri”;

– “Basmul este o poveste mai lunga, poate fi chiar cat o carte groasa, si are atatea personaje ca nu le mai tii numarul dar trebuie sa fii atent la fabula ca te intalnesti cu ea si in final”;

– “Basmul studiat de noi este Harap Alb si este un basm cult pentru ca este scris de un om cult, Eminescu. Atunci cand cel care scrie basmul este incult si basmul este incult, adica opus basmului cult, dar amandoua basmele sunt frumoase, numai ca unul este scris intr-un fel si celalalt in alt fel”.

In alta ordine de idei, ca bonus, putem sa ne clatim ochii si cu urmatoarele idei ale unor absolventi care nu au avut legatura cu invatatul, iar de intrat la facultate nici nu cred ca se mai pune problema :-))

– Atunci cand un Aprod Purice ii da calul sau, acesta se face movila pentru ca mai tarziu sa ajunga boier.

– Latina clasica este o limba moarta, care nu se poate vorbi decat in scris. Dupa caderea Imperiului roman, o parte din latina clasica defuncta a devenit bulgara. Limba romana are la baza latina bulgara, amestecata cu elemente de daca si o groaza de cuvinte slabe. In secolul al XV-lea, limba vorbita de popor era considerata vulgara si n-o vorbea nimeni.

– Multimile de boieri exploatatori isi tineau banii numerar in pungi. Haiducii ii atacau si ii usurau de bani in toate baladele.

– Scoala Ardeleana nu a avut propriu-zis sediu, din lipsa de fonduri austro-ungare.

– Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia. In "Scrisoarea a treia" se desfasoara batalia de la Rovinari.

– Moromete plecase in excursie sa vanda cerealele.

– Personajele principale din povestirea “O ora din august” sunt: ofiterul Rosu si avioanele nemtesti.

– Desi s-a ocupat mai mult cu turismul, Calistrat Hogas vorbea latina la perfectie.

Mai jos

 

 

Daca ai si tu astfel de perle de la BAC, scrie-le la comentarii sau posteaza-le in Albumul Apropo!

 

In mod cert, cei care au scos perlele de mai sus nu au auzit de cele mai bune metode de copiat.

 

Mai jos va prezentam un set de metode de a copia (unele testate, unele auzite, altele vazute):

evantai pregatit sub talpa piciorului

copiuta sub bluza, lipita invers astfel incat atunci cand intorci bluza sa citesti textul normal

Click aici pentru a afla care sunt cele mai bune metode de copiat. Mai ales daca esti profesor 🙂

 

 

CONCURS: Castiga invitatii la ArtMania Festival 2008!


Citeste si:

Cum sa copiezi la examen

Cum sa copiezi la examen

In urma cu 5 ani, statisticile spuneau ca din 16 in 16 luni apare cate un nou calculator de doua ori mai performant decat ce exista pe piata in acea clipa.

Profa de la Bac, cu dildo in pat! (VIDEO)

Profa de la Bac, cu dildo in pat! (VIDEO)

Inspectoratul Scolar al Judetului Salaj a decis sa o suspende pe directoarea scolii generale Mihai Eminescu (Zalau) din comisia de bacalaureat din care facea parte, dupa …

La Bac se copiaza pe rupte

La Bac se copiaza pe rupte

Aproape 100 de elevi au fost eliminati, ieri, de la bacalaureat, in intreaga tara, dupa ce au fost prinsi ca incercau sa copieze. Asa cum era de asteptat, din cei 98 de &…

Jocul zilei

Clipul zilei

Gemcraft Blonda de la DEX – Ep 3 – Dracul
Construieste turnuri pentru a te apara de inamici. Cuvinte cheie: blonda de la dex video dracul
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau
Comenteaza trimite pe ym printeaza

Imagine: Mediafax Foto

 

 

(VEZI VIDEO APROPO.RO)