Bacalaureatul si admiterea la liceu, modificate

De: Marian Andrei / 21.08.2009, 09:05
Bacalaureatul si admiterea la liceu, modificate
Ministerul Educatiei a anuntat ca admiterea in liceu si examenul de bacalaureat vor fi modificate incepand din 2010

Ministerul Educatiei Cercetarii si Inovarii va propune Executivului o ordonanta de urgenta pentru sustinerea unui nou tip de bacalaureat, incepand din 2010.

In cazul in care ordonanta va fi aprobata, examenul de bacalaureat va consta doar din trei probe. Astfel, toti candidatii clasei a XII-a vor sustine obligatoriu proba la Limba romana scris. A doua proba este la Matematica, pentru filiera tehnologica, real si o parte din vocational si Istorie, pentru uman si cealalta parte din vocational. A treia proba este una la alegere intre Fizica, Biologie, Chimie sau Informatica pentru real, tehnologic si o parte din vocational, iar pentru uman si cealalta parte din vocational, la alegere intre disciplinele socio-umane, respectiv Geografie, Logica, Filosofie, Psihologie, Economie, a spus secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar .

Referitor la admiterea la liceu, secretarul de stat a precizat ca aceasta va fi modificata cu certitudine, printr-un ordin de ministru.

"Astfel, admiterea in liceu pentru acest an, care este unul de compromis, va reprezenta 50 la suta media celor patru ani, 25 la suta rezultatul la teza cu subiect unic din clasa a VII-a si 25 la suta rezultatul la testul national, introdus in premiera in anul scolar 2009-2010. Acest test national inlocuieste tezele unice si este gandit ca un test care verifica adaptarea la viata a candidatilor", a precizat secretarul de stat.

Citeste mai mult despre modificarea admiterii la liceu si sustinera examenului de bacalaureat incepand din 2010, la Mediafax.

Â