Baia prezidentiala de multime partea a doua – Piata Universitatii

Apropo.ro / 02.12.2006, 14:31
Baia prezidentiala de multime partea a doua - Piata Universitatii
Traian, Maria si Elena Basescu au participat, vineri, la spectacolul din Piata Universitatii prilejuit de Ziua Nationala, o noua ocazie pentru presedinte de a se plimba prin multimea de spectatori care s-au înghesuit pentru a ajunge la el cu riscul de a fi calcati în picioare.

Traian, Maria si Elena Basescu au participat, vineri, la spectacolul din Piata Universitatii prilejuit de Ziua Nationala, o noua ocazie pentru presedinte de a se plimba prin multimea de spectatori care s-au înghesuit pentru a ajunge la el cu riscul de a fi calcati în picioare.

Presedintele a ajuns în Piata Universitatii la ora 17.45, împreuna cu sotia sa, Maria si fiica cea mica, Elena, sosirea sa fiind întâmpinata de urale, chiote si strigate ale spectatorilor care agitau încântati mii de stegulete tricolore si europene.

O orchestra a Armatei interpreta marsul „Treceti batalioane române Carpatii” pe scena din fata Teatrului National, timp în care presedintele, urmarind spectacolul, murmura versurile.

La ora 18.00, primarul Adriean Videanu si prefectul Capitalei, Mioara Mantale, au aprins, împreuna cu doi copilasi, luminile de sarbatori amplasate în centrul Bucurestiului.

Presedintele a urmarit, apoi, prestatia la tobe a lui Ovidiu Lipan Tandarica, pret de jumatate de ora, pe ecrane fiind proiectate imagini din Bucuresti cu „realizari” din mandatul lui Videanu la Primarie: tramvaie si autobuze noi, mall-uri, supermarket-uri, hipermarket-uri si multe cladiri de birouri.

Spre finalul reprezentatiei, Basescu parea usor plictisit, poate si pentru ca presa se înghesuia insistent în fata lui, sa îl fotografieze si sa îl filmeze.

Agentii SPP au intervenit pentru a forma un culoar în fata presedintelui, astfel încât acesta, alaturi de sotie, fiica, Videanu si Mantale sa poata urmari ce se întâmpla pe scena.

În apropierea sefului statului, printre spectatori, se afla si viceprimarul Ludovic Orban, presedintele PNL Bucuresti, însa cei doi nu s-au salutat si nici nu au vorbit.

La un moment dat, presedintele s-a hotarât sa plece si a pornit prin multime. Spectatorii au izbucnit în urale si au început sa se înghesuie pentru a-l fotografia, pentru a da mâna si a vorbi cu el.

„Hai sa-i pozez chelia, da-mi repede aparatu’!”, a strigat un tânar în trening, cocotat pe umerii unui alt tânar în trening, catre o tânara în trening aflata în spatele lor.

Basescu le-a urat tuturor „La multi ani!”, a pupat si a îmbratisat majoritatea copiiilor care i-au iesit în cale, a atins majoritatea mâinilor care i-au fost întinse si a zâmbit în tot acest timp.

Pentru a-l vedea pe seful statului, o mama cu doi copii de 6-7 ani s-a împins cu zel în cei aflati lânga presedinte. Pentru a-i face loc lui Basescu sa se urce, într-un final, în masina, agentii SPP i-au împins pe cei din jur, prilej cu care unul dintre cei doi copii a fost lovit, involuntar, în nas.

Întrebata de un ziarist daca merita sa-si puna copiii în astfel de situatii doar pentru a-l vedea pe Basescu, mama a raspuns: „Ce sa îi faci, lumea nu e atenta! De meritat, merita sa îl vezi pe presedinte!”.

Un batrân a fost de parere, de asemenea, ca merita sa suporti toata acea înghesuiala pentru a-l vedea pe presedinte. „Ca asa e poporul român, are nevoie de o mâna forte. Eu am dat mâna cu el acum si i-am spus la multi ani!”, a adaugat batrânul.

Dupa ce s-a urcat în masina, Basescu a continuat sa faca cu mâna multimii, primind aplauze si chiar bezele de la tinerii bucurosi ca au prilejul sa îl vada în carne si oase.

Coloana prezidentiala s-a îndepartat, apoi, de Piata Universitatii, pe bulevardul Magheru, pe sub luminile de sarbatoare proaspat aprinse.

Din momentul în care presedintele a decis sa plece din fata scenei, spectacolul nu a mai fost urmarit, parca, cu acelasi interes.

Presedintele a mai facut, vineri, o baie de multime, dupa ce a asistat, la Arcul de Triumf, la parada militara de 1 Decembrie.

Mediafax