Baie de bile colorate in semn de protest

Apropo.ro / 26.06.2008, 13:59
Peste 50.000 de bile colorate au fost aruncate pe Scarile Spaniole din Roma, in semn de protest impotriva mizeriei si gunoaielor.

Peste 50.000 de bile colorate au fost aruncate pe Scarile Spaniole din Roma, in semn de protest impotriva mizeriei si gunoaielor.

Cel care a avut ideea, Graziano Cecchini, alaturi de cativa angajati ai sai, a vurt sa le ofere trecatorilor cateva momente de fericire "viu colorata". El numeste arta ce a facut cu bilele, dar si o mica pilula impotriva stresului.

Mai multe imagini in galeria foto

Bilele s-au rostogolit din capul scarilor spaniole, printre picioarele oamenilor, prin fata trecatorilor si pana jos la baza scarilor unde au format un covor colorat, spre amuzamentul tuturor. Din fericire nimeni nu a fost ranit in acest experiment. Graziano, in schimb, a suparat fortele de curatenie care au trebuit sa le stranga dar si pe organele legii care considera ca ar putea distruge obiectivele istorice.

 

 

Autoritatile au si de ce sa fie suparate pe Graziano, deoarece anul trecut, in octombrie, a fost acuzat ca a colorat apa din Fontana di Trevi in rosu. El inca este senin spunand presei ca "Apa este rosie, precum covorul rosu de la Ocar, precum Valentino, precum un Ferrari". A adaugat, in incheiere, ca i-ar fi placut sa fie el autorul acestui fapt, dar pacat ca politia italiana nu il crede.

fontana di trevi

V-ar placea sa se faca si la noi o astfel de nebunie cu bilele? Ce locatie credeti ca ar fi potrivita?