Băiețelul care nu poate să transpire

Apropo.ro / 30.07.2012, 14:00
Băiețelul care nu poate să transpire
Are doar trei ani și îl macină o boală cumplită. Fred James este stropit cu apă pentru ca viața lui să nu fie în pericol.

Fred James suferă de o boală rară, genetică, care îl oprește să transpire. Zilele călduroase sunt înspăimântătoare pentru el și părinții săi.

Când este frumos și cald afară, copiilor le place să se joace cu semeni de-ai lor, cât e ziua de lungă. Acest lucru nu îl poate bucura, însă, și pe Fred James care suferă de o boala genetică rară, care îi poate aduce moartea.

Băiețelul în vârstă de trei ani nu poate transpira, proces ce poate fi fatal organismului, în cazul în care nu există. Din acest motiv, părinții lui James îl răcoresc pe micuț de multe ori pe zi, pentru a evita supraîncălzirea corpului.

Primul episod de acest gen s-a întâmplat pe când Fred avea trei luni de zile. Mama acestuia s-a speriat pe atunci, căci copilul avea o piele fierbinte și nu știau cum să reacționeze, dar mai ales ce anume se întâmplă.

Ne uitam la televizor. Când am verificat ce face am rămas uimită și mi-am strigat soțul. Nu puteam să ne dăm seama de ce se întâmplă. I-am dat jos toate hainele. Era extrem de fierbinte și avea convulsii. Am sunat imediat ambulanța„, își amintește mama lui Fred.

După mai multe investigații, medicii au ajuns la concluzia că este vorba de simptomul Anhidrotic Ectodermal Dysplasia.

Fred James are un frate, dar care nu suferă de această boală rară.

Fred James trebuie ferit vara de căldură, dar și iarna, și ținut mereu sub observație, stropit cu apă pentru a avea sub control temperatura corpului. Boala i-a afectat și dantura. Îi cad dinții, iar părinții spun că îi vor face implant, pe viitor. Probleme are și la nivelul pielii, tractului respirator, unghii, ochi, etc.

În UK există 400 de persoane ce suferă de sindromul Ectodermal Dysplasia. Până în prezent nu a fost descoperit un tratament care să înlăture această boală.