Băile Herculane, locul unde se relaxau odinioară bogații Europei

De: Carmen Ulian / 28.12.2014, 17:30
Băile Herculane, locul unde se relaxau odinioară bogații Europei
Drumuri rupte, pline de gropi, praf, indicatoare îndoite și clădiri cu povești impresionante acoperite cu plase de protecție. Așa arată Băile Herculane astăzi, o stațiune așezată într-un loc magnific, în Munții Cernei.

Europeni din toate colțurile veneau să vadă minunea băilor termale de la Băile Herculane construite de aristocrații romani.

Legenda spune că marele Hercule s-a oprit aici pentru a se odihni și pentru a se spăla în băile romane, cunoscute de-a lungul și de-a latul imperiului în timpul celor 165 de ani de ocupație a Daciei.

În timpul regimului comunist s-au construit numeroase hoteluri precum Roman, Hercule, Afrodita, Minerva sau Diana. La câțiva ani după revoluție, străzile și aleile s-au umplut de pensiuni, mai mici sau mai mari, mai albe sau mai colorate. Herculane părea să își revină: lumea nu mai venea doar pentru tratamente iar tinerii începeau să petreacă tot mai multe vacanțe acolo. Chiar și ceva străini, nu foarte mulți, dar suficienți pentru a pune pe picioare, câteva luni pe an, economia micii localități.

Citește mai multe detalii pe Business Magazin