„Bainiaoyi” – un Avatar made in China, replică după filmul lui James Cameron

De: Carmen Ulian / 29.07.2014, 11:16
O companie de producție din China vrea să realizeze o peliculă "rivală" celei regizate de James Cameron în 2009, "Avatar".

Rivalul chinezesc pentru Avatar al lui James Cameron se intitulează „Bainiaoyi„, și va fi realizată cu ajutorul tehnologiei 3D. Pelicula va avea la bază folclorul chinez și va fi lansată la sfârșitul anului 2016, a anunțat agenția Xinhua News.

Filmul este bazat pe cultura populară a minorității etnice Zhuang, un grup originar din Guangxi, desemnat de Ministerul chinez al Culturii ca având importanță majoră la nivelul patrimoniului național.

Xinhua News afirmă că povestea se va concentra în jurul unui tânăr bărbat numit Guka ce încearcă să găsească „bainiaoyi”, o piesă vestimentară magică, pentru a-l ajuta să învingă un dragon ce torturează populația Zhuang.

Filmul va fi produs de compania chineză Century Media Company, mai multe personalități din industria cinematografică fiind cooptate în echipa peliculei. Printre aceștia se numără specialiștii în efecte speciale care au lucrat la „Avatar” și „Pirații în Caraibe”, dar și scenaristul filmelor „Terminator 2” și „Cum să îți dresezi dragonul”, filme cu un mare succes în China.