Balaci vrea Universitatea

Apropo.ro / 09.01.2002, 08:03
Balaci vrea Universitatea
Balaci e dispus sa-i ofere 1,5 milioane de dolari lui Gigi Netoiu pentru a deveni patronul Universitatii. Într-un an si jumatate, "Comandantul" a încasat doua milioane de dolari din vînzarile jucatorilor "Stiintei" Pe 14 aprilie anul trecut, cînd Ilie Balaci parasea Universitatea pentru

Balaci e dispus sa-i ofere 1,5 milioane de dolari lui Gigi Netoiu pentru a deveni patronul Universitatii. Într-un an si jumatate, „Comandantul” a încasat doua milioane de dolari din vînzarile jucatorilor „Stiintei”

Pe 14 aprilie anul trecut, cînd Ilie Balaci parasea Universitatea pentru a doua oara, aproape nimeni nu mai credea ca „Printul” va mai reveni vreodata în Banie în alta calitate decît cea de suporter. „Nu ma mai intereseaza fotbalul românesc!”, spunea atunci Ilie, silit sa plece dupa un conflict extrem de violent cu Gigi Netoiu.

Imediat dupa despartirea de „Stiinta”, Balaci a amenintat ca va face dezvaluiri senzationale privind lucrurile necurate care se petrec la clubul craiovean, l-a si atacat putin pe „Comandant” într-o emisiune televizata, spunînd ca „fotbalistii Universitatii nu sînt slabi, ci nu sînt lasati sa joace”, apoi liniste. În aparitiile televizate sau interviurile ulterioare, idolul Olteniei s-a ferit sa mai faca afirmatii acide la adresa lui Netoiu sau a colaboratorilor acestuia, multi catalogînd tacerea lui drept lasitate. De fapt, Balaci si apropiatii sai pregateau înca de atunci marele come-back.

Tratativele s-au purtat în permanenta

Ideea de a cumpara clubul la care a cunoscut gloria ca fotbalist se pare ca i-a venit lui Ilie chiar în zilele ce au urmat divortului de Netoiu. El si-a dezvaluit planurile bunului sau prieten Nicu Gheara, care, desi a parasit si el Bania în primavara, a ramas în relatii totusi cordiale cu „nea Gigi”. Stiind de intentia lui Balaci, dar si de cea a lui Netoiu de a renunta la a mai finanta Universitatea, Gheara a fost în cele noua luni scurse de atunci omul de legatura între cei doi rivali, care au tratat în permanenta conditiile transferului de putere.

Pentru a cumpara „Stiinta”, „Printul” e dispus sa ofere cel putin 1,5 milioane de dolari, bani pe care i-a primit recent de la conducatorii lui Al Sadd drept recompensa ca si-a prelungit contractul pîna în vara lui 2003. Acest lucru nu-l împiedica, însa, sa revina imediat în tara, întelegerea cu arabii putînd fi reziliata în orice moment. La aceasta suma, în functie de jucatorii pe care Netoiu îi va lasa la Craiova, s-ar putea adauga 500.000 de dolari, care nu sînt altceva decît datoria lui Netoiu catre Gheara, neachitata se pare nici acum, desi cei doi actionari ai Universitatii s-au despartit de aproape un an.

Chiar daca totul pare batut în cuie, în aceasta noapte cei doi, sau trei, daca-l includem în ecuatie si pe Gheara, urmînd doar sa bata oficial palma, tranzactia ar putea fi amînata pîna la vara. Totul depinde de capacitatea lui Netoiu de a le gasi imediat angajamente tuturor jucatorilor si colaboratorilor sai, soarta antrenorului Florin Marin, readus recent la Craiova, fiind cea mai delicata.

REACTII

„Abia ce am aflat si eu ca Ilie ar vrea sa cumpere Universitatea, de aceea nici nu m-am gîndit foarte bine ce înseamna asta. În orice caz, rau pentru club nu poate fi. La ce a însemnat Balaci pentru Craiova, ar fi un cîstig extraordinar revenirea sa, mai ales în planul imaginii”
Emil Sandoi

„Daca Ilie s-a decis sa cumpere Universitatea, e într-adevar un lucru formidabil. Eu stiu mai bine decît multi altii cît a suferit el asta-primavara, cînd a fost nevoit sa plece de la Craiova”
Gheorghe Nedelescu, fost presedinte U Craiova

„Asta este salvarea Universitatii: sa intre pe mîna unui fost mare jucator al ei. Iar daca acesta e Ilie Balaci, cu atît mai bine. Balaci e leu adevarat, e nascut pentru Craiova si noi, suporterii, am sperat dintotdeauna ca el se va întoarce odata si odata definitiv acasa. Sa-i ajute Dumnezeu sa poata lua clubul de la Netoiu, iar noi îi vom demonstra ca n-a gresit facînd acest gest. Vom fi mereu alaturi de el, asa cum am fost si-n ’98, si anul trecut”
Gheorghe Ciuca, vicepresedinte fan-club „Blue Lions”

Sursa: www.prosport.ro