BaLaKo lansează albumul de debut, „Colours”

De: Cătălina Matei / 03.10.2014, 08:00
BaLaKo lansează albumul de debut,
BaLaKo, cel mai nou proiect local de jazz & world music prezintă publicului materialul de debut, “Colours”! Acesta va fi lansat oficial în Bucureşti, în cadrul unui show live, pe 7 octombrie, începând cu ora 21.00, la Studio Hermes (Centrul Vechi – Strada Şelari).

Albumul de debut BaLaKo a fost ascultat pentru prima dată de publicul roman în cadrul Festivalului Plai de la Timişoara şi lansat în format digital la sfârşitul lunii septembrie. Trupa a concertat în premieră în România sub numele BaLaKo la începutul lunii iulie, în cadrul unui show special ce a avut loc în Bucureşti, pe Terasa Mall Promenadă.

Lansat în format digital la sfârşitul lunii septembrie,“Colours” a urcat rapid în topul celor mai ascultate materiale pe platforma de streaming Deezer, propulsând şi trupa spre un triplu #1: cel mai ascultat artist, single („Yarasha”) şi album! Astfel, BaLaKo a devansat pe Deezer în prima săptămână albume precum „Mini World” – Indila şi „V” – noul release Maroon 5, iar single-ul „Yarasha” a fost mai ascultat decât hiturile „Prayer În C” – Lily Wood & The Prick, „Tu (Inima şi Sufletul)” sau „S.O.S.” – Indila.

Începând cu această săptămână, albumul poate fi găsit şi în format fizic în toate magazinele de specialitate.

Cu rădăcini şi influente în culturi diferite, din Cuba până în România, din Mexic spre Ungaria şi Slovacia, membrii BaLaKo sunt muzicieni profesionişti care au împărţit scena, de-a lungul timpului, cu nume celebre precum Buena Vista Social Club, Havana Lounge, Billy Cobham sau Luis Conte şi şi-au trecut deja în CV prezente la cele mai mari festivaluri dedicate muzicii jazz din lume (Nord Şea Jazz Festial şi Montreux Festival), dar şi o apariţie la celebrul Sziget Festival.

Aşadar, BaLaKo îşi aştepta publicul pe 7 octombrie, la Studio Hermes, începând cu ora 21:00, pentru un show live cu muzica ce provine din toate colţurile lumii, interpretată de unii dintre cei mai buni instrumentişti ai momentului!