Balerina Alina Cojocaru a cucerit Scala din Milano

Apropo.ro / 26.02.2008, 17:22
Balerina Alina Cojocaru a debutat la Scala din Milano cu spectacolul "Romeo si Julieta", pe muzica lui Sergei Prokofiev, pe 8 februarie.

Balerina Alina Cojocaru a debutat la Scala din Milano cu spectacolul "Romeo si Julieta", pe 8 februarie.

Au fost cinci reprezentatii in luna februarie (pe 8, 10, 20, 21 23)si vor mai fi alte sapte in luna martie (pe 7 si 12 vor fi doua in aceeasi zi, apoi pe 12, 14, 18 si 21).

Spectacolul de balet Romeo si Julieta pune in scena, prin dans, povestea celor doi indragostiti din Verona ucisi de ura care le dezbina familiile, pe muzica lui Sergei Prokofiev. Romeo si Julieta lipsise din repertoriul Scalei, din 2002.

Alina Cojocaru s-a nascut pe 27 mai 1981, in Bucuresti, a studiat la Kiev timp de sapte ani, perfectionandu-se apoi, din 1997, la Scoala Regala de Balet din Londra, in urma castigarii bursei Premiului Lausanne.

Dupa anul in care a dansat in cadrul Companiei de Balet din Kiev, a revenit la Londra, fiind promovata ca prim-balerina, din anul 1999.

Alina Cojocaru, in "Giselle", la Teatro de Madrid

Balerina Alina Cojocaru, Johan Kobborg si Baletul National al Operei Bucuresti vor sustine trei reprezentatii cu baletul "Giselle", pe 7, 8 si 9 martie, la Teatro de Madrid, in Spania.

Directia artistica si coregrafia sunt semnate de Mihai Babuska, coregrafia, de Jules Perrot si Jean Coralli, iar scenografia, de Adriana Hurmuzescu.

Tu ce parere ai despre balerina Alina Cojocaru? Ai vazut-o in vreun spectacol?