Balet, dans și muzică clasică în stațiile de metrou din București, între 10 – 14 noiembrie

De: Carmen Ulian / 03.11.2014, 12:00
Balet, dans și muzică clasică în stațiile de metrou din București, între 10 - 14 noiembrie
În stațiile de metrou tranzitate din București, în perioada 10 - 14 noiembrie, călătorii vor intra în lumea dansului, muzicii și a baletului.

ONG-ul Arta nu mușcă, în colaborare cu Metrorex, organizează o săptămână de muzică în cadrul proiectului Festivalul de muzică clasică la metrou. În acest cadru vor fi promovați tineri artiști.

Proiectul se va desfășura în cele mai tranzitate 4 stații : Piața Unirii 1, Piața Unirii 2, Universitate și Piața Victoriei, 10-14 noiembrie, în intervalul orar 17.30-19.00.

Concertele de muzică clasică vor fi susținute direct pe peron, de către artiști de la Opera Română sau studenți și masteranzi ai Universității Naționale de Muzică București.

Concertele vor fi acompaniate de momente inedite de grafică, desen, pictură, salsa, dans contemporan, sau balet clasic.

Noutăți față de edițiile precedente:

– difuzarea unui program de muzică clasică prin plasmele de la metrou, în perioada 01 – 30 noiembrie, o oră dimineața, de la 07:30 la 08:30.

– pentru prima dată în istoria Metrorex, vor fi reprezentații de balet clasic pe peron.

– o expoziție foto specială post proiect cu cele mai emoționante expresii ale participanților la spectacole, sub semnătura F64 Studio.

Arta nu mușcă este un demers socio-cultural din România, având ca obiective încurajarea consumului de produse culturale și apropierea publicului de universul creativ și promovarea comunității de tineri artiști talentați, din diferite domenii, într-o manieră cât mai actuală și neconvențională.