Baletul de la ”Dansez pentru tine”… în miniatură!

Apropo.ro / 19.11.2007, 00:00
Baletul de la ”Dansez pentru tine”... în miniatură!
În fiecare vineri seara, 14 puşti fac spectacol la ”Dansez pentru tine”, alături de baletul deja consacrat al emisiunii. Sub îndrumarea lui Edi Stancu, trupa de copii s-a transformat într-o concurenţă serioasă pentru cei mari, căci execută coregrafii spectaculoase, la fel ca un balet profesionist. Tot ei realizează şi filmele de prezentare ale stilurilor de dans din competiţia visurilor.
Carla Andreea Cureliuc – Data naşterii: 13.02.1997
Ar dansa cu… Yamasha!
Mai bine zis, cu Alex Velea, concurent la ”Dansez pentru tine”. Carla a început să danseze de la 7 ani, cînd mama ei a dus-o la un curs de dans sportiv. A ajuns să facă parte din minibaletul emisiunii, după ce Mihai Petre a remarcat-o la un concurs unde arbitra. Cît despre Edi… ”La repetiţii, Edi este bun cînd sîntem atenţi şi cînd dansăm bine şi nu ne încurcăm. Dacă nu… am încurcat-o!”.
 
Robert Gabriel Mirea – Data naşterii: 27.05.1995
Fan break dance
Dansează de la 10 ani, iar colegii îl consideră un norocos. Deşi îşi doreşte să devină un mare dansator de break dance – cel mai mare -, lui Robert îi place să danseze şi pe ritmuri de hip-hop, disco şi r’n’b. Ar face chiar echipă cu Delia Matache. În particular… i se spune Gino, după un mare
B-Boy – adică un dansator de break dance.
 
Diana Andreea Toma – Data naşterii: 22.01.1996
42 de medalii şi 24 de cupe
Un palmares bogat pentru o puştoaică de 11 ani, la care se adaugă şi un titlu de ”dubli campioni ai Romăniei”, obţinut în 2007, împreună cu partenerul ei. Colegii o alintă Deea, iar Mihai Petre a inclus-o pe lista ”preferatelor”. Îi plac rumba, tango şi paso doble, însă nu ar rata un hip-hop cu Alex şi CRBL. Asta însă pînă va deveni o mare dansatoare şi coregrafă, aşa cum îşi doreşte.
 
Mihai Vlad Paraschiv – Data naşterii: 17.04.1996
Mika din Romănia!
Dansează de la 4 ani, iar printre stilurile preferate se numără disco, cha-cha, samba şi tango. Colegii de trupă îi spun Mika şi, la fel ca mulţi dintre ei, îşi doreşte să ajungă un renumit coregraf şi dansator. Şi i-ar da oricînd replica – în paşi de dans – lui Edi Stancu, dar doar dacă ar avea-o ca parteneră pe Delia Matache!
 
Gabriel Eugen Pîntea – Data naşterii: 20.02.1996
Mini… Fred Astaire
După ce a fost remarcat la un concurs de dans sportiv, Gabriel a participat la preselecţiile de la ”Dansez pentru tine” şi aşa a ajuns în grija lui Edi Stancu. De altfel, coregraful-şef l-a poreclit Fred Astaire: ”Pînă de curînd, mă gîndeam să continui tradiţia familiei de a deveni ofiţer de marină militară, ca tatăl şi fratele meu, dar dansul mă fascinează şi poate voi urma o carieră artistică. Mă mai gîndesc…”.
 
Alexandra Mădălina Roşca – Data naşterii: 16.05.1996
Vrea să-şi deschidă o sală de dans
Asta… cînd va fi mare! Deja şi-a ales şi facultatea unde vrea să studieze: Arhitectura. Între timp, se antrenează cu echipa de la ”Dansez pentru tine” şi le povesteşte colegilor de şcoală cum e în platoul de filmare. Blonda, aşa cum este strigată Alexandra, ar face echipă cu Alex şi CRBL… ”pentru că dansează bine!”.
Giulia Dinu – Data naşterii: 14.02.1997
”Dacă nu Edi, atunci cine?”
Cînd avea 6 ani, mama ei a decis că Giulia trebuie să se facă dansatoare şi, sub îndrumarea profesorului Laurenţiu Ispir, a început să ia lecţii de dans. Acum face parte din minibaletul de la ”Dansez pentru tine” şi îi place să danseze r’n’b, disco, charleston, tango şi vals. Cît de sever e Edi la repetiţii? ”Nu este. Edi are dreptate atunci cînd ne face observaţii. Dacă nu el, atunci cine?!”. Dintre vedetele de la ”Dansez pentru tine”, i-ar plăcea să facă echipă cu CRBL: ”Dar sînt sigură că nu aş avea de cîştigat dintr-un duel cu el!”.
 
Alexandru Nicolae Fîciu – Data naşterii: 07.06.1998
Driblinguri în paşi de dans
Visează să ajungă fotbalist însă, pînă atunci, îşi face ”încălzirea” în paşi de dans. Alexandru a luat primele lecţii de dans la 6 ani şi îi plac coregrafiile pe ritmuri de hip-hop şi r’n’b. Pînă să ajungă să facă echipă cu Adi Mutu sau Cristi Chivu, Alex s-ar ”antrena”, dansînd, cu Delia Matache şi Ioana Ginghină.
 
Isabelle Carmen Covrig – Data naşterii: 24.06.1997
O dansatoare-cîntăreaţă
”Am învăţat să dansez de la 6 ani, dar m-am perfecţionat în cadrul grupului Do-Re-Mi şi, întîmplător, coregraful meu este Laurenţiu Ispir, din trupa mare de balet condusă de Edi”, povesteşte Isa. Dacă ar face echipă cu una dintre vedetele de la ”Dansez pentru tine”, ar oscila între CRBL şi Dan Bordeianu. Pentru ”tînăra” de 10 ani, dansul este mai mult un hobby, căci Isa se pregăteşte să devină cîntăreaţă.
 
Dragoş Ioan Agârbicean – Data naşterii: 17.09.1997
Între Delia Matache şi Ioana Ginghină
I se spune Mini-Goş, de la Dragoş, şi a participat la preselecţiile pentru emisiune de la Sibiu. Pînă acum, dintre stilurile de dans de la ”Dansez pentru tine”, i-au plăcut charleston, ţigănesc, paso doble şi disco. Stiluri pe care le-ar dansa cu mare plăcere avîndu-le ca partenere pe Ioana Ginghină şi Delia Matache. Are toate şansele, pentru că Mini-Goş îşi doreşte o carieră de dansator.
 
Mihai Cristian Tabac – Data naşterii: 08.12.1994
Chinezu’ zîmbăreţ
Îi plac dansurile latino-americane, însă colegii îi spun Chinezu’… ”vine de la faţa mea cînd zîmbesc”. N-a încercat încă dansurile chinezeşti, dar i-au plăcut evoluţiile concurenţilor pe ritmuri de disco şi charleston. Cu siguranţă, ar invita-o la dans pe Delia Matache, dar nu ştim încă pe ce ritmuri…
 
Alexandra Florina Giurgiu – Data naşterii: 04.02.1997
Saşa… balerina!
Cînd va fi mare… îşi doreşte să devină o mare dansatoare! Pînă atunci însă, Alexandra alias Saşa din minibaletul de la ”Dansez pentru tine” repetă de zor toate stilurile de dans. Şi nu iese din cuvîntul lui Edi: ”Mie îmi place foarte mult de Edi, deoarece este un coregraf bun şi nu este sever deloc”. Dacă ar fi să participe la competiţia visurilor, i-ar plăcea să-i aibă ca parteneri pe Alex şi CRBL.

Georgiana Grovu
– Data naşterii: 19.06.1996
Visează la baletul mare
La 6 ani, a intrat în corul Do-Re-Mi şi, la îndemnul compozitorului Ovidiu Petrescu, a început să ia şi primele lecţii de dans cu Laurenţiu Ispir. Mihai Petre, Dan Bordeianu şi CRBL se află pe lista ”preferaţilor”. Ce ar vrea să devină cînd o să fie mare? ”O mare dansatoare profesionistă în trupa lui Edi şi să fac şi dans sportiv cu Mihai Petre”.
 
Cristian Lucache – Data naşterii: 07.02.1995
Edi Stancu… la indigo!
Coregraful-şef de la ”Dansez pentru tine” are şi o variantă în miniatură în persoana lui Cristian Lucache. Mini-Edi a participat, în această vară, la preselecţiile pentru ”Dansez pentru tine” de la Iaşi. Visul lui: să facă parte din trupa de balet a lui Edi Stancu. S-a şi împlinit, aşa că Mini-Edi are un nou vis: ”Să devin un renumit coregraf, la fel de bun şi priceput ca Edi”.