Balkanik! Festival – 12 și 14 septembrie 2014, în Capitală

De: Carmen Ulian / 18.07.2014, 14:00
Balkanik! Festival - 12 și 14 septembrie 2014, în Capitală
Balkanik! Festival, care se va desfășura între 12 și 14 septembrie, îi aduce pe scena de la Grădina Uranus din București pe cei mai importanți DJ din Balcani, într-o ediție care va prezenta un amestec de muzică electronică, raggae, jazz și hip-hop.

Cea de-a patra ediție a Balkanik! Festival va fi o ediție „explozivă și curajoasă”, incluzând în line-up trupe care îi vor reuni pe cunoscătorii de world music, balkan music, jazz manouche și iubitorii de sounduri electronice, dub-reggae, hip-hop.

Printre cele cinci nume confirmate deocamdată în line-up se află doi headlineri: Shantel & Bukovina Club Orkestar din Germania și Kiril Djaikovsky feat. TK Wonder & Ghetto Priest.

Shantel este cel mai cunoscut DJ din Balcani. Născut la Frankfurt, cu origini în Bucovina, a cântat la cele mai mari festivaluri din întreaga lume, de la Glastonbury la Roskilde, cu rezidențe la Istanbul, Roma, Viena, Zurich și a câștigat numeroase premii, printre care BBC World Music Award. A compus coloane sonore pentru filmele „Borat” și „The Edge of Heaven”.

Kiril este unul dintre cei mai apreciați compozitori și producători de muzică electronică din zona Balcanilor, cunoscut publicului festivalier pentru show-uri în cadrul EXIT Festival, Pohoda, Woodstock, Gypsy Jazz Festival. Muzica lui Kiril aduce pe scenă un amestec cu influențe tradiționale macedonene, reggae, jungle MC și electro rap.

afis

De asemenea, la festival va concerta Kottarashky & The Rain Dogs din Bulgaria, una dintre cele mai solicitate trupe de muzică etno-electronică din Sofia. Aceasta a fost revelația de la ediția de anul trecut și se numără printre artiștii care au semnat cu faimoasa casă de producție Asphalt Tango.

Tot la Balkanik! Festival va concerta ĂŒaÍi Vorba, una dintre cele mai premiate trupe poloneze la nivel internațional din ultimii ani, recent distinsă cu premiul German Record Critics’ Award. ĂŒaÍi Vorba este o trupă poloneză de Gypsy-fusion, specializată în muzică din Europa de Est, din spațiile carpatic și balcanic, cântată cu „inima, spiritul și cunoașterea” și mixată cu jazz, French musette, minimalism.

De asemenea, pe scena festivalului va urca Django Lassi, care și-au creat o reputație, atât în pub-urile cabaret din Berlin și la festivaluri europene de open-air jazz, cât și la festivaluri și rave-uri extatice de trance.

Abonamentele promoționale pentru ediția 2014 au fost puse în vânzare la prețul de 98 de lei pentru toate cele trei zile de festival. Prețul este valabil pentru toate abonamentele achiziționate până pe 15 august. Abonamentele pot fi cumpărate de pe easytickets.ro, eventim.ro, din rețeaua Eventim și pe site-ul http://www.balkanikfestival.ro/.