Bancherul nu a fost arogant, ci victimă a Photoshopului

De: Marian Andrei / 28.02.2012, 17:35
Bancherul nu a fost arogant, ci victimă a Photoshopului
După o săptămână în care poza unei note de plată pe care figura un bacșiș ridicol de mic și un îndemn considerat arogant a devenit viral, iată că apar și clarificări: respectiva imagine a fost modificată cu ajutorul Photoshopului.

Purtătorul de cuvânt al restaurantului True Food Kitchen din Newport Beach, Jami Reagan, a declarat că, la câteva zile după ce imaginea notei de plată și povestea din spatele acesteia, cu bancherul care a lăsat „șpagă” doar 1% din consumatie și îndemnul către chelneriță de a-și căuta o slujbă adevărată, au devenit virale, a fost găsită copia pe care o păstrează vânzătorul, care a demostrat că toată această poveste a fost o „făcătură”.

Potrivit lui Reagan, valoarea bonului a fost de 33,54 dolari și nu 133,54 dolari, cât apare în imaginea publicată pe internet, iar bacșișul lăsat a depășit 7 dolari, comparativ cu cei 1,33 dolari din poză. Mai mult, lipsesc textul „Ia-ți o slujbă adevărată” și săgeata care indică acest text, ceea ce indică faptul că imaginea notei de plată apărută pe internet a fost modificată cu ajutorul unui editor grafic.

Poza care a devenit viral pe internet

În momentul în care imaginea s-a răspândit pe internet, reprezentanții restaurantului californian au declarat reporterilor de la The Huffington Post că, în cazul în care bancherul va mai ajunge în restaurantul lor, îl vor întreba ce l-a deranjat.