Bancnotele Euro se modifică din 2013

Apropo.ro / 09.11.2012, 10:30
Bancnotele Euro se modifică din 2013
Din luna mai 2013, bancnotele euro vor fi modificate. Prima dintre ele va fi cea de 5 euro.

Banca Centrală Europeană (BCE) și băncile centrale naționale din eurosistem urmează să introducă a doua serie de bancnote euro.

Denumită seria „Europa”, aceasta va reda în filigran și în hologramă un portret al Europei, personaj din mitologia greacă ce a dat numele continentului. Noile bancnote vor fi introduse treptat, pe parcursul mai multor ani, începând, în luna mai 2013, cu bancnota de 5 euro.

„Seria a beneficiat de progresele înregistrate de tehnologia de producere a bancnotelor de la introducerea primei serii cu peste zece ani în urmă. Elementele de siguranță ale acesteia au fost optimizate, contribuind astfel la sporirea siguranței bancnotelor. Trei noi elemente de siguranță – filigranul-portret, holograma-portret și numărul verde-smarald – au fost dezvăluite astăzi publicului”, se arată într-un comunicat al Băncii Centrale Europene.

Seria „Europa” va păstra cupiurile din seria anterioară, și anume 5 euro, 10 euro, 20 euro, 50 euro, 100 euro, 200 euro și 500 euro, acestea urmând a fi introduse în ordine crescătoare. Noua bancnotă de 5 euro va fi, așadar, urmată de cea de 10 euro.

Citește mai multe detalii despre modificarea bancnotelor euro, pe Gândul.info