Band-ul lui Măruţă

Apropo.ro / 24.12.2007, 00:00
Band-ul lui Măruţă
Cum îi iese lui Măruţă o oră de fericire la PRO TV? Unul dintre ”ingrediente” este band-ul ”Happy Hour”, adică băieţii de la trupa Zero, susţinut din plin de cele două RedBlonde.

Se cunosc de mult timp, dar fiecare era implicat în alte proiecte. Cu timpul, au realizat că vor să cînte împreună şi, astfel, au debutat cu trupa Zero, compusă din: Laur (voce), Vlad (bas), Alex (tobe), Oxi (platane) şi Ionuţ (chitară). Au participat la preselecţia pentru emisiunea lui Măruţă şi au ajuns să formeze band-ul ”Happy Hour”. Cu Zero au planuri mari. Probabil aţi văzut deja clipul piesei ”Come this way” (Ready For Hardcore) feat. Marius Moga şi v-au convins că nu le place să se joace de-a muzica! Albumul este gata şi va fi lansat la începutul anului următor, probabil prin ianuarie, iar pentru asta pregătesc un eveniment special.

Ionuţ Bacula (Papu) – Îi ţine tonul lui Măruţă! Papu cîntă la chitară solo în bandul ”Happy Hour”. Data şi locul naşterii: 24 aprilie 1981, Constanţa. Cîntă la chitară de la 9 ani şi se întreabă des cum de nu s-a plictisit încă Cum a ajuns la ”Happy Hour”? ”Am auzit că se fac preselecţii pentru un band în această emisiune şi ne-am zis că ar fi bine să dăm şi noi o probă. Am făcut repetiţii o oră cu RedBlonde şi se pare că cei de la PRO TV ne-au plăcut”. Despre Cătălin Măruţă… ”Războinicul anti playback! Măruţă e Măruţă, nu mai e nevoie de nici un comentariu! Te ţine mereu în priză cu ritmul lui, e foarte spontan şi trebuie să fii mereu pe fază pentru a puncta cu jingle-uri toate poantele pe care le face. Iar pentru cine interesează cum e ca om, pot să spun doar atît: jos pălăria!”. Despre RedBlonde… ”Două care cîntă de rup! Veveriţele sînt, după părerea mea, sarea şi piperul în partea muzicală a emisiunii!”.• Piesa preferată: ”Enjoy the silence” – Depeche Mode. Aspiraţii: ”Măcar 100.000 de oameni pe stadion la concertul trupei mele!”. Printre trupele sale preferate se numără Depeche Mode, Metallica, U2, Coldplay.

Alexandru Piscunov – Colecţie de tatuaje Alex cîntă la tobe în bandul ”Happy Hour”. Data şi locul naşterii: 9 aprilie 1983, Bucureşti. Bate la tobe de ceva ani, dar a început cu chitara şi nu regretă că a ”avansat”. De ce s-a apucat de cîntat? ”Pentru a cuceri o fată… Între timp, am uitat de ea, dar am descoperit ceva mult mai tare: muzica. Cîntam folk, aşa că a fost inevitabil să nu mai învăţ încă vreo două instrumente. La tobe, am început prin liceu şi am descoperit că pînă atunci pierdusem timpul!”. Într-o ediţie ”Happy Hour”, Cătălin Măruţă i-a rezervat o surpriză de proporţii: ”Era invitată Lili Sandu, iar în pauza publicitară i-am spus lui Măruţă că îmi place foarte mult de ea. Mi-a zis în glumă că el, însă nu mi-am închipuit că o să vorbească despre asta chiar în direct şi chiar de faţă cu Lili! Ceea ce a urmat a fost peste aşteptările mele, însă m-am distrat teribil. Lili nu s-a lăsat convinsă şi probabil nici nu mai ştia ce să creadă!”. Îi plac tatuajele şi tot ”adună” desene pe el. Trupele preferate sînt Korn şi Incubus. Timpul liber… ”stau acasă, mă uit la televizor, mai intru pe Internet, ies cu prietenii la o bere sau merg acasă, la Braşov”.

Vlad Manolache – Dependent de frecvenţe joase Vlăduţ cîntă la chitară bas în bandul ”Happy Hour”. Data şi locul naşterii: 17 noiembrie 1984, Braşov Se declară dependent de frecvenţe joase, de aceea şi-a ales basul: ”Pe la 9-10 ani am început. Pot spune că m-am descoperit singur, cînd am ţinut prima dată chitara în braţe. Sora mea m-a învăţat primul cîntec … După un timp, am trecut la lucruri mai serioase şi am luat basul”. Cel mai bine se simte pe scenă. Întîmplări haioase de la ”Happy Hour”: ”S-a întîmplat chiar săptămîna trecută. Măruţă era în direct la ştiri, anunţa invitaţii din seara respectivă, iar noi eram undeva în spate, nu ne vedeam pe cameră. Eu stăteam aşezat pe o cutie de carton şi aşteptam să se termine transmisiunea, cînd, la un moment dat, am simţit că se rupe cutia şi am căzut cu totul în ea… vă daţi seama ce era în platou în acel moment, cînd m-a văzut lumea!”. Despre Cătălin Măruţă… ”E făcut pentru a face televiziune, e spontan, deştept şi plin de idei!” Despre veveriţele RedBlonde… ”Două bezmetice cîntăcioase foarte talentate!” Pasiuni: motoarele Muzica preferată: Red Hot Chilli Peppers, Incubus, Limp Bizkit, Robbie Williams.

Laur Costea – ”Ăsta e doar începutul!” Laur cîntă la chitară ritmică şi este şi backing vocals. Data şi locul naşterii: 10 septembrie 1983, Constanţa Cîntă de cînd se ştie, însă de chitară s-a apucat prin liceu. Despre RedBlonde: ”Mereu în priză, supermeseriaşe!” Cînd este singur adoră să cînte ”Wild Horses” – Rolling Stones, cu chitara acustică Motto: ”Ăsta e doar începutul” Prima trupă: Zero grade (împreuna cu Papu) – ”marele început!” Printre trupele sale preferate se află orice între Metallica, Robbie Williams şi, mai nou, recomandă Lucie Silvas Timp liber: ”În puţinul timp liber, merg acasă la ai mei, în Constanţa, asta înseamnă familie, prieteni, tot ce îmi este drag. Iar în ultima vreme, am descoperit că îmi place să conduc singur!”.

Oxi… guest star! Face parte din trupa Zero şi, uneori, îi acompaniază la platane pe băieţi, în ”Happy Hour”… E un guest star! A făcut parte din trupa Praf în ochi, alături de Alex şi Laur, cu care s-a reîntîlnit cîţiva ani mai tîrziu pentru proiectul Zero. Despre Măruţă crede că… ”este sinonim cu showman.” Este foarte încrezător în trupa Zero şi spune despre primul lor album că va fi lansat într-un concert special, de ”o să-i lăsăm pe toţi cu gura căscată!”.