Bani irositi degeaba cu gresia din pasajul de la Universitate

Apropo.ro / 14.11.2008, 12:00
Bani irositi degeaba cu gresia din pasajul de la Universitate
Va deranjeaza ca noua gresie din pasajul Universitatii este lucioasa si puteti aluneca?

Pasajul Universitatii din Capitala a intrat in reparatii, in luna martie a acestui an, pe vremea primarului Adriean Videanu si ar trebui sa fie gata in luna decembrie (tot in 2008), in mandatul noului primar Sorin Oprescu.

Toate bune si frumoase, mai ales ca acesta fusese concesionat si nimeni nu s-a mai ocupat de el, doar ca unele materiale de contructie nu ofera elemente de siguranta pentru pietoni.

Presa scrie ca initial gresia din pasaj trebuia sa fie cu aderenta, astfel incat sa nu ne rupem picioarele la iarna sau pe vreme ploioasa.

Situatia s-a schimbat din cauza actualului primarul general Sorin Oprescu care a comandat una mai lucioasa, "de mall", potrivit constructorului care reabiliteaza constructia.

Nu exista persoana care sa fi trecut prin pasaj si sa nu fi injurat sau sa nu-si fi aratat nemultumirea fata de gresia existenta.

Se aluneca si acum cand afara nu ploua si nici nu ninge, dar va dati seama cum va fi acolo cand vremea se va schimba?

Rezultatul nemultumirilor, daca se vor lua in considerare, va fi, poate, schimbarea gresiei. Alti bani, alta distractie… pe banii nostri, evident!

Avem nevoie de oameni care sa se gandeasca la utilitatea lucrurilor pe care le realizeaza, pentru ca nu toti bucurestenii merg la job cu masina si nici turistii nu se plimba doar cu taxiul.

S-a luat oare in considerare faptul ca pe acolo vor trece copii, batrani sau oameni cu handicap (e adevarat ca primarul a cerul lifturi pentru acestia) care vor intampina probleme din cauza gresiei?

Poate se potriveau mai bine niste placi colorate si aderente, care sa mai inlature senzatia de tristete si oboseala! Peretii "pesterii" (cum a crezut Oprescu ca o sa arate pasajul cu gresia pe care a refuzat-o) puteau (pot) fi transformati in opere de arta, care sa gazduiasca expozitii sau alte lucruri pe care vrem sa le scoatem in fata.

Nu bannere, reclame sau afise. Zilnic, prin pasaj, trec o multime de straini care, in mod sigur, impart aceeasi impresie.

Putem face si noi un lucru de care sa fie multumita toata lumea? Sa avem si noi un metrou-expozitie ca in alte tari vecine? Le putem gasi oamenilor strazii, cu pungile de aurolac, si vanzatorilor ambulanti, care impiedica circulatia, alte locuri de gazduire decat acest pasaj?

Contactat telefonic, primarul Sorin Oprescu a precizat ca "nu comenteaza". (cotidianul.ro)

Ce parere ai despre cum arata acum pasajul de la Universitate? Ai vreo idee despre cum s-a putea redresa situatia?

 Sursa foto: Mediafax Foto

COMEDIA ELECTORALA ESTE DOAR LA APROPO.RO! CLICK AICI

 

Comedia Electorala

Bancul Topless

Â