Banii din taxa auto nu se returneaza

Apropo.ro / 07.12.2007, 10:58
Banii din taxa auto nu se returneaza
Guvernul apreciaza ca nu exista o baza legala pentru returnarea banilor incasati pana in prezent, a declarat ieri Varujan Vosganian

Romania va transmite Comisiei Europene, pana in luna februarie a anului 2008, modificarile aduse legislatiei privind taxa auto, dar Guvernul apreciaza ca nu exista o baza legala pentru returnarea banilor incasati pana in prezent, a declarat ieri ministrul economiei si finantelor Varujan Vosganian. "Cei care au platit taxa auto au platit-o in baza unei legislatii existente. Guvernul nu are baza legala sa dea sumele inapoi. Eventuala returnare a sumelor platite pana acum se va face numai in baza unui temei legal", a spus Vosganian. Comisarul european pentru taxe Laszlo Kovacs a declarat recent ca si in cazul in care procedurile de infrigement se opresc inainte sa se ajunga la Curtea Europeana de Justitie, autoritatile ar trebui sa dea garantii ca vor da banii inapoi, in caz contrar procedurile urmand sa fie continuate.

Vosganian a reafirmat ca Guvernul va modifica taxa prin ordonanta de urgenta pentru corelarea nivelului acesteia cu valoarea de piata a masinii, urmand sa fie introdusa o procedura de contestare pentru cei care se considera nedreptatiti.