Bank of America va concedia 30.000 de angajati

Apropo.ro / 13.09.2011, 15:01
Bank of America va concedia 30.000 de angajati
Bank of America, cea mai mare banca americana, a anuntat ca va reduce personalul cu 30.000 de locuri de munca si va reduce cheltuielile anuale cu 5 miliarde de dolari

Reorganizarea, alaturi de reducerile de costuri, au scopul de a revigora Bank of America, ale carei actiuni s-au prabusit cu aproape 50% in acest an. Totusi, investitorii s-au aratat dezamagiti de planul propus, dar, mai ales, de lipsa de detalii privind implementarea acestuia.

Informatiile aparute saptamana trecuta in presa internationala indicau 40.000 de concedieri, iar multi investitori sperau la un program si mai „dramatic” de reduceri ale costurilor.

Reducerile de personal se vor derula pe parcursul mai multor ani, iar o mare parte dintre cele 30.000 de locuri de munca vor fi eliminate prin neocupare dupa pensionarea sau plecarea voluntara a angajatilor.

Dupa ce se va termina reorganizarea, Bank of America va pierde pozitia de lider in privinta activelor, fortei de munca si serviciilor ipotecare.

Criza financiara cu care se confrunta economia americana ameninta multe institutii emblematice ale SUA, care sunt nevoite sa-si reduca activitatea.