Banul face muzica!

Apropo.ro / 04.01.2005, 13:36
Banul face muzica!
Ziare, evenimente, campanie electorala, muzica, alegeri, trupe... Vedeți vreo legatura? Ei bine, exista! În campaniile electorale partidele politice recurg de multe ori la serviciile unor trupe sau interpreți, pentru a aduna cât mai mulți alegatori din rândul


Ziare, evenimente, campanie electorala, muzica, alegeri, trupe… Vedeți vreo legatura? Ei bine, exista! În campaniile electorale partidele politice recurg de multe ori la serviciile unor trupe sau interpreți, pentru a aduna cât mai mulți alegatori din rândul fanilor respectivelor formații. Nimic rau sau ilegal, nu critic nici modul de a conduce o campanie electorala și nici criteriile de selectare a trupelor solicitate sa cânte. Interesant este sa privim problema din alt punct de vedere.

Trecem peste faptul ca nu mai exista nici un principiu atâta timp cât am vazut trupe care cânta într-o seara pentru a susține un partid și în urmatoarea seara pentru alt partid, iar aceasta atitudine este mascata invariabil de aceeași replica: „noi cantareții nu avem culoare politica, noi cântam pentru public, acolo unde suntem solicitați”.

Aiurea pentru public! Întotdeauna în perioada campaniilor electorale uita de principii doar pentru ca e o perioada care le aduce venituri frumușele în plus.

Am fost de-a dreptu’ șocat sa aflu ca trupe ca No Comment sau Valahia, care s-au desparțit într-un mod deloc amical, cu certuri prin presa și tot tacâmu’ s-au reunit, dar numai pe perioada campaniilor electorale. Și sa nu credeți ca au facut acest lucru pentru public sau de dragul principiilor politice…

A, sa nu uitam de trupa Blondy, despre care se tot scrie prin presa ca se desparte. Ar fi pacat, doar au prins campaniile electorale împreuna, de ce nu și sarbatorile de iarna, ca doar nu strica un ban în plus pentru zile negre! Și pentru ca tot a venit vorba de Blondy, sunt curios sa vad cât o sa mai reziste împreuna, pentru ca oricum se bârfesc pe la spate reciproc, dar și mai curios cum o sa evolueze separat.

Pe de alta parte, ma gândesc de ce accepta trupa Amadeus sa cânte în concerte electorale, alaturi de interpreți și trupe gen: Pepe, Activ sau Voltaj care au un public, iar ele un public cu totul aparte. E penibil sa stai în piața în frig sa asculți muzica instrumentala și asta vreo 30 de minute. Oare huiduielie și plecarea oamenilor nu le pune pe gânduri ? Aiurea, banul face muzica.. Și daca se mai întâmpla sa intre în scena Amadeus dupa „inima nebuna a lui Pepe”…e…din nou penibil!

Și de ce se expun fetele de la Amadeus la un asemenea risc? Intrebare retorica, știm cu toții raspunsul! Prin urmare, înca o data mai baieți : banul face muzica!

Catalin Maruța

Tags: