Bar fals într-un spital pentru testarea unui medicament anti-alcool

De: Carmen Ulian / 15.01.2015, 09:00
Bar fals într-un spital pentru testarea unui medicament anti-alcool
Spitalul de la Institutul Național de Sănătate din Washington a descis un bar cu toate băuturile din lume. Totul face parte dintr-un experiment.

În acest bar, deși există toate băuturile la care cineva poate visa sunt false. Sticlele sunt umplute cu apă colorată. Totul face parte dintr-un experiment prin care se testează eficacitatea unui nou medicament anti-alcool.

Barul-replică slab iluminat este conceput pentru a amplifica pofta de alcool a participanților-clienți-pacienți. Pastila minune ar trebui să contracareze nevoia de a bea alcool.

”Scopul a fost acela de a face o atmosferă cât mai reală, dar una controlată în același timp”, spune dr. Lorenzo Leggio, cercetător principal al proiectului. Medicamentul conține un hormon numit ghrelin, care ar trebui să crească apetitul pentru mâncare și să inhibe apetitul pentru băutură.

Hormonul este produs de stomac și controlează apetitul prin receptorii din creier. Cercetatorii au descoperit o suprapunere între receptorii care alimentează supraalimentarea și cei care încurajează poftele de alcool în organism. Dr. Leggio este acum implicat în testarea medicamentului, dezvoltat inițial pentru diabet, dar care nu a fost vândut niciodată.