Barack Obama a câștigat alegerile prezidențiale în SUA

Apropo.ro / 07.11.2012, 09:34
Barack Obama a câștigat alegerile prezidențiale în SUA
Barack Obama a fost ales, din nou, ca președinte al SUA, cu peste 270 de voturi din partea "marilor electori" care l-au ajutat să îl învingă pe rivalul său Mitt Romney.

Barack Obama a fost reales marți președinte al Statelor Unite, depășind pragul de 270 de voturi din partea „marilor electori”, necesar pentru a-l învinge pe rivalul său republican Mitt Romney, au anunțat posturile de televiziune CNN, MSNBC și CBS.

Președintele democrat Barack Obama, care a câștigat un al doilea mandat la Casa Albă, potrivit estimărilor, a declarat marți seara că pentru Statele Unite „ce este mai bun urmează să vină”.

El l-a felicitat pe Mitt Romney pentru campanie și și-a exprimat intenția de a colabora cu acesta pentru „ca țara să progreseze„.

Președintele democrat în exercițiu Barack Obama a obținut 275 de mandate din partea „marilor electori”, iar adversarul său republican Mitt Romney 163, la scurt timp după ora 04.00 GMT (06.00, ora României), potrivit unor estimări difuzate de posturile americane de televiziune.

Barack Obama, al 44-lea președinte al Statelor Unite și primul afroamerican aflat la conducerea primei puteri mondiale, își păstrează locul în istorie.

Citește mai multe detalii despre Barack Obama a câștigat al doilea mandat la Casa Albă, pe Mediafax.ro