Barack Obama a discutat cu protestatarii Occupy Wall Street

De: MediafaxFoto / 23.11.2011, 10:20
Barack Obama a discutat cu protestatarii Occupy Wall Street
Protestatari din cadrul miscarii Occupy Wall Street, au intrerupt un discurs sustinut de presedintele american la un liceu din New Hampshire, determinandu-l pe acesta sa discute cu ei.

In momentul in care discursul lui Obama a fost intrerupt de protestatari, care au afirmat ca „peste 4.000 de protestatari pasnici au fost arestati„, persoanele prezente, in majoritate elevi ai liceului, i-au huiduit pe protestatari, dar Obama le-a calmat, spunand ca „este in regula”.

Presedintele s-a adresat apoi direct protestatarilor.

„Pentru multi oameni care au fost la New York si in toata tara in miscarea Occupy, exista o frustrare legata de faptul ca esenta visului american – care inseamna ca daca muncesti din greu si te tii de treaba poti reusi – pare sa alunece”, a afirmat Obama. „Nu asa ar trebui sa stea lucrurile. Nu aici. Nu in America”, a continuat el.

Vom avea o America in care toata lumea are oportunitati. Si asta va necesita timp„, a adaugat presedintele.

Tom LaValley, un membru al miscarii Occupy New Hampshire in varsta de 23 de ani, a declarat ulterior ca 20 de protestatari au stat la coada pentru a lua bilete la discursul lui Obama. El a fost multumit de raspunsul presedintelui. „Ne-a privit in ochi, ne-a lasat sa vorbim (…). Nu ne-a tarat, nu a cerut securitatii sa vina sa ne ia„, a afirmat LaValley.

Vezi video cu intreruperea discursului presedintelui american de catre protestatari, pe Mediafax.