Barack Obama este milionar datorita cartilor publicate

Apropo.ro / 16.04.2009, 15:13
Barack Obama este milionar datorita cartilor publicate
Potrivit declaratiei sale de venit, anul trecut presedintele american a castigat 2.6 mil dolari.

Daca nu ar fi presedintele Statelor Unite, Obama ar putea trai linistit doar din drepturile de autor incasate pentru cartile publicate, acestea constituind mare parte din cele 2 milioane si jumatate de dolari castigate de liderul american in 2008; cel putin asa reiese din declaratia de venit a lui Barack Obama, comentata recent de mass-media de peste ocean.

De asemenea, potrivit documentului, anul trecut Barack si Michelle Obama au cheltuit pentru educatia celor doua fiice, Sasha si Malia, peste 47.000 dolari, depunand tot pe-atata (daca nu chiar mai mult) in conturile de economii ale acestora.

Totusi, daca nu ar fi presedintele Statelor Unite, cele doua volume ce ilustreaza viziunea lui asupra Americii si drumul parcurs intru implinirea visului american poate ca nu ar fi fost la fel de bine vandute.

Cele doua carti – "Visele tatalui meu” si “Curajul sperantei” s-au aflat in fruntea topurilor vreme de 142 si respectiv 67 de saptamani, vanzarile fiind alimentate mai intai de cursa la Casa Alba, iar apoi de triumful lui Obama in alegeri.

Oricum ar fi fost insa, Barack si Michelle au declarat la fisc pe anul trecut un venit de 2.65 milioane de dolari; au platit taxe federale in valoare de 855.000 dolari si impozite la stat de aproape 70.000 dolari, donand pentru actiuni de binefacere unui numar de 37 de organizatii circa 172.000 dolari.