Barack Obama va majora impozitele pentru americanii bogați

De: Marian Andrei / 12.11.2012, 11:00
Barack Obama va majora impozitele pentru americanii bogați
În primul său discurs de după realegere, Barack Obama și-a reafirmat hotărârea de a majora impozitele pentru cetățenii bogați.

Potrivit președintelui, aceasta este singura măsură capabilă să reducă deficitul bugetar de stat. Președintele a avertizat că va respinge orice proiect de lege care va extinde facilitățile fiscale pentru cei care câștigă peste 250 de mii de dolari pe an.

Nu putem doar să reducem cheltuielile pentru a reveni la prosperitate. Dacă dorim cu adevărat reducerea deficitului, este nevoie de noi metode, mai precis de creșterea impozitelor americanilor bogați„, a insistat Obama.

Președintele proaspăt reales a reamintit că americanii au susținut concepția sa privind reducerea deficitului bugetar. „Aceasta a fost dezbaterea centrală în campania electorală. S-a demonstrat că majoritatea americanilor sunt de acord cu abordarea mea”, a spus Obama

Conform planurilor Guvernului, până în septembrie 2013 deficitul bugetar se va reduce la 503 miliarde de dolari, în condițiile în care acum se apropie de 1,1 trilioane de dolari.