Bărbat amendat pentru că a alergat gol după Regina Elisabeta a II-a

De: Gabriela Voicu / 15.02.2012, 11:00
Bărbat amendat pentru că a alergat gol după Regina Elisabeta a II-a
Un australian a fost amendat pentru că a alergat dezbrăcat în urma reginei Marii Britanii, pentru a-i arăta posteriorul.

Un australian a fost amendat cu peste 600 de euro, pentru că i-a aratat fundul reginei Marii Britanii în timpul vizitei regale din octombrie 2011. Barbatul a anunțat, marți, că va relua gestul.

Liam Warriner, în vârstă de 22 de ani, barman în Sydney, este acuzat de tulburarea liniștii publice. El a apărut în fața tribunalului din Brisbane și și-a recunoscut vinovăția, iar instanța a decis marți plata amenzii de 750 de dolari australieni (609 euro).

În timp ce cortegiul regal al Elisabetei traversa orașul Brisbane, capitala statului Queensland, Liam Warriner și-a dat jos pantalonii și a alergat 50 de metri până la escorta de motociclete, cu un steag australian între fese.

Acesta a explicat Poliției că gestul său a fost un protest politic pentru a-și arăta disprețul față de monarhie și elite, a spus judecătorului în timpul procesului. „Tuturor celor care se cred importanți sau care cred că aparțin elitei, le voi arăta fundul cu plăcere”, a declarat acesta.

Cu toate acestea, regina Elisabeta va aniversa 60 de ani de când este suverana britanicilor și, cu această ocazie, va expune la Palatul Buckingham cele mai prețioase bijuterii care îi aparțin. Expoziția va începe în luna august a acestui an și va dura două luni.