Bărbați, vreți să traiți mai mult? Castrați-vă!

De: Marian Andrei / 25.09.2012, 17:18
Bărbați, vreți să traiți mai mult? Castrați-vă!
Cercetătorii au descoperit o metodă sigură pentru ca bărbații să traiască mai mult, însă majoritatea nu o ia în calcul: castrarea!

Cercetătorii coreeni au descoperit că eunucii – bărbați castrați – au trăit cu mult mai mult decât restul bărbaților, ceea ce indică faptul că hormonii sexuali masculini sunt responsabili de scurtarea vieții.

Studierea cu minuțiozitate a înregistrărilor genealogice ale membrilor Curții imperiale a dinastiei coreene Chasung (1392-1910) a condus cercetătorii la „secretul” lungirii vieții.

Kyung-Jin Min, de la Universitatea Inha, spune că descoperirea lămurește diferențele dintre speranțele de viață ale bărbaților față de cele ale femeilor, care sunt mai mari.

Singurele persoane străine de casta imperială care erau admise în palat erau eunucii, care fie își perdeau organele sexuale într-un accident, fie erau castrați special în acest scop.

Studiul documentelor arată că eunucii trăiau în medie, cu 14 până la 19 ani mai mult decât restul bărbaților, printre cei 81 de eunuci studiați existând persoane care au trăit 100, 101 sau chiar 109 ani, o vârsta care este și în zilele noastre greu de atins. Mai mult, incidența centenarilor în rândul eunucilor este de peste 130 de ori mai mare decât în țările dezvoltate.

În legătură cu afirmațiile potrivit cărora eunucii au trăit mai mult datorită vieții „bune” de la palat, experții atrag atenția că eunucii își petreceau cel mult o jumătate din timp la palat și, mai mult, regii și membrii familiilor imperiale aveau în general o viață scurtă, trăind puțin peste 40 de ani.