Bărbații au mai mulți neuroni, dar femeile gândesc mai eficient

De: Marian Andrei / 08.03.2013, 14:30
Bărbații au mai mulți neuroni, dar femeile gândesc mai eficient
Un studiu ale cărui rezultate au fost publicate recent a clarificat de ce femeile, care au creiere cu aproximativ 8% mai mici decât ale bărbaților, au totuși o inteligență egală cu a acestora.

Studiul, realizat de specialiști în neuroștiințe de la Universitatea California SUA în colaborare cu cercetători din Madrid, Spania, a arătat că femeile au nevoie de mai puțină materie nervoasă pentru a obține rezultate comportamentale similare cu cele ale bărbaților.

Surprinde-ți mama sau iubita cu o felicitare de Mărțișor!

Femeile compensează diferența de dimensiune a creierului prin utilizarea acestuia cu un randament mai mare. În același timp o femeie, comparativ cu un bărbat, consumă mai puțină energie și folosește mai puțini neuroni pentru a atinge același nivel de performanță ori chiar unul superior.

O posibilă explicație ar putea fi faptul că, deși bărbații dețin mai mulți neuroni, femeile au mai multe conexiuni între aceștia, ceea ce le permite să gândească mai rapid, în ciuda unei cantități mai mici de materie cenușie.

Acest studiu confirmă încă o dată concluziile unor studii anterioare, conform cărora, deși bărbații sunt mai buni în cazul unei gândiri spațiale, femeile se descurcă cu mult mai bine când este vorba despre gândirea inductivă și urmărirea unei situații în schimbare.