Bărbații merg mai încet cu partenerele lor

De: Mihaela Enache / 06.11.2013, 13:00
Bărbații merg mai încet cu partenerele lor
Bărbații au tendința de a încetini cu aproximativ 7% în timp ce merg pe jos cu partenerele lor romantice, a arătat un nou studiu.

Oamenii au o viteză optimă de mers pe jos, care reduce consumul de energie. Această viteză optimă variază în funcție de caracteristici fizice cum ar fi masa și lungime membrelor inferioare. Prin urmare, bărbații din orice populație tind să aibă viteze optime de mers pe jos mai mari decât femeile.

Având în vedere această diferență, nu este clar ce se întâmplă când grupuri mixte merg pe jos. Pentru a merge împreună, cineva din pereche va trebui să plătească costul energetic și să se abată de la viteza lui sau ei optimă.

Autorii au examinat aici alegerile în privința vitezei persoanelor atunci când au mers singuri, alături de partener (cu și fără să se țină de mână), cât și cu prieteni de același sex sau nu.

Ei au descoperit că bărbații merg pe jos într-un ritm semnificativ mai lent pentru a se potrivi cu pașii femeii, atunci când aceasta este partenera lor romantică. Ritmurile între prieteni, fie de același sex sau nu atunci când au mers împreună nu s-a modificat semnificativ, suferâng că ajustările semnificative de ritm au loc numai pentru partenerii romantici.