Barbații romantici – specie pe cale de dispariție

Apropo.ro / 27.02.2006, 11:34
Barbații romantici - specie pe cale de dispariție
E trist ca am ajuns la aceasta concluzie exact în luna cadourilor, dar nu poți sa ignori realitatea: barbații n-au imaginație cand e vorba de a face o surpriza placuta femeilor de langa ei. Ne-am pornit cu entuziasm, la sfarșit de februarie, sa aflam cum își

E trist ca am ajuns la aceasta concluzie exact în luna cadourilor, dar nu poți sa ignori realitatea: barbații n-au imaginație cand e vorba de a face o surpriza placuta femeilor de langa ei.

Ne-am pornit cu entuziasm, la sfarșit de februarie, sa aflam cum își împart barbații bugetul pentru 1 și 8 martie – sarbatori dedicate femeilor. Dupa zeci de telefoane am ajuns la trista concluzie ca reprezentanții sexului puternic nu-și pun deoparte bani pentru cadouri; nu-și fac lista cu variante; nu aleg marțișoare „cu semnificație”. Ba chiar, daca ar fi dupa ei, ar șterge din calendar zilele cu pricina! Cu multa rabdare am reușit totuși, în funcție de nuanțe, sa-i împarțim în cateva categorii.

De voie de nevoie! Toni Grecu spune ca adora 1 martie, pentru ca e o sarbatoare a primaverii, dar recunoaște ca nu și-a stabilit niciodata un anumit buget de cheltuieli pentru aceasta zi. „Nu cumpar marțișoare din aur cu diamante… Marțișoarele sunt niște simboluri, iar la 10-15 mii cat costa unul, nu e nevoie de buget special”, explica el. Cum ramane cu 8 martie? „Am urat dintotdeauna ziua de 8 martie, pentru ca este o sarbatoare falsa, care la noi a ramas de pe vremea comuniștilor. Oricum, florile sunt cel mai placut lucru pe care ar putea sa-l primeasca o femeie! A, daca barbatul are un anumit interes, atunci, pe langa flori, mai pune și un mic cadou”, dezvaluie el. Așadar, atenție, doamnelor: cu cat e mai scump parfumul, cu atat este mai mare interesul!

Florile îl salveaza, de 1 martie, și pe reporterul special al Antenei 1, Adelin Petrișor. „Colegelor le dau flori, iar soției încerc sa-i fac un cadou mai special, de fiecare data. Chiar daca imaginația mea nu e prea bogata”, spune el. Apropo de imaginație, Adelin recunoaște ca în cei opt ani de cand sunt împreuna, i-a daruit tovarașei sale de viața nu mai puțin de zece ceasuri. „Ce sa fac daca mie îmi plac ceasurile?! De data asta, însa, o sa ma orientez mai mult spre ceea ce-i place ei: haine, accesorii… chestii din astea care, sincer, pe mine ma depașesc”, marturisește el. Deci, mai bine un ceas!

Specialiștii! Ca sa fie sigur ca nu ramane descoperit de 1 martie, Dan Bittman cumpara marțișoare cu plasa. „Uneori raman cu ele în mașina, dar mai bine așa decat sa ma întalnesc cu cineva și sa n-am”, explica el. De 8 martie, lucrurile se complica puțin. „Trebuie sa știi ce-și dorește celalalt, pentru ca darurile pot fi de la lucruri practice pana la lucruri mai puțin practice – cum ar fi bijuteriile”, spune el, razand. La categoria „practic” se înscriu cu succes, în opinia sa, papucii de casa, halatul de baie sau chiar… mașina de spalat. „Mamei mele i-am facut un asemenea cadou. Știam ca are nevoie”, precizeaza Bittman.

Deși lasa totul pe ultimul moment, nici Dan Chișu nu uita de 1 martie. „Nu trebuie sa fie neaparat marțișoare, eu prefer sa ofer flori de sezon”, precizeaza el. De 8 martie, se ghideaza dupa un principiu foarte sanatos (cum ar spune toate femeile). „În general ofer lucruri pe care persoana în cauza le dorește, dar nu vrea sau nu poate sa și le cumpere. Mama mea, de exemplu, fiind o persoana mai în varsta, nu se mai îndura sa dea banii așa, pe orice. Și-atunci îi fac eu aceste placeri”, marturisește el. Chișu nu se da în laturi nici de la cadouri inedite. „De ziua unei iubite i-am facut cadou o palma. Îmi spusese ea, la un moment dat, ca merit o palma pentru ceea ce facusem, iar eu i-am adus palma”, explica el. Nu va speriați, ne o vorba de o palma propriu-zisa, ci de un obiect de arta facut de un artist plastic!

Imprevizibilii! „Nu sunt bun la cadouri”, precizeaza din start Ioan Gyuri Pascu. „Nu-mi fac buget special, dar, cand apuc sa iau marțișoare, îmi place sa aleg de mai multe feluri. În general ma bazez pe cele simple și frumoase. De 8 martie iau flori, daca nu uit. Oricum nu ma gandesc din timp la asta. Sunt un tip imprevizibil, viața e imprevizibila…”. În fața unei asemenea filosofii nu mai ai ce comenta…

Și primarul general al Capitalei, Adriean Videanu este omul deciziilor de moment. Totuși, pentru marțișoare prefera sa ceara ajutorul soției, al copiilor sau chiar unor colege de încredere de la Primarie. „Uneori e mai bine sa cer sfatul altora. Oricum femeile au un simț estetic mult mai dezvoltat decat noi, barbații, așa ca e bine sa mergi pe mana lor”, spune primarul general. De 8 martie nici nu concepe sa se prezinte în fața soției fara un mic cadou, pe langa tradiționalele flori. „Înca nu m-am gandit la ceva anume… Totul este efectiv conjunctural!”, se marginește el sa declare.

Afla de ce sunt barbații romantici pe cale de dispariție numai din

Tags: