Bărbații se fotografiază de două ori mai mult cu telefonul mobil decât femeile

De: Marian Andrei / 29.11.2013, 17:30
Bărbații se fotografiază de două ori mai mult cu telefonul mobil decât femeile
Moda auto-fotografierii a început să se impună recent în rândul bărbaților, deoarece aceștia consideră folosirea unui telefon inteligent pentru realizarea autoportretelor fotografice, publicate apoi online, o "vanitate acceptabilă".

Acesta este rezultatul uui sondaj efectuat în Marea Britanie ale cărei rezultate au fost interpretate de un psiholog britanic.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Genul acesta de fotografii, pe care persoanele și le fac cu ajutorul telefonului mobil pentru a le publica apoi pe rețelele de socializare, este cunoscut generic sub denumirea de „selfie„, care a fost desemnat recent cuvântul anului 2013 de editorii dicționarelor Oxford.

Unul dintre cele mai cunoscute „selfie” din acest an a fost autoportretul papei Francisc, care s-a fotografiat cu adolescenții la Vatican, realizând astfel primul „selfie papal” din istorie.

„Selfies reprezintă o vanitate a vieții moderne. Bărbații au ajuns la jocul vanității mai târziu decât femeile. Aceștia fac autoportrete fotografice având în vedere tehnologia pe care o presupun, prin urmare o consideră o modalitate mai acceptabilă de a le da la iveală vanitatea”, a afirmat psihologul britanic pentru MailOnline.

Sondajul, efectuat în rândul a 2.000 de respondenți din Marea Britanie, a scos la iveală faptul că o treime dintre britanici au pierdut momente importante din viață în timp ce se fotografiau, dar și în timp ce descărcau „selfies” pe rețelele de socializare.