Barbații și curele de slabire

Apropo.ro / 10.07.2006, 13:44
Barbații și curele de slabire
Sa pierzi doua kilograme într-o luna și sa participi la dejunuri de afaceri? Este ușor daca urmați niște reguli de igiena alimentara și rezistați tentațiilor. Depinde doar de dumneavoastra, domnilor! Mai multa masa musculara, o cantitate mai mica de

Sa pierzi doua kilograme într-o luna și sa participi la dejunuri de afaceri? Este ușor daca urmați niște reguli de igiena alimentara și rezistați tentațiilor. Depinde doar de dumneavoastra, domnilor!

Mai multa masa musculara, o cantitate mai mica de țesut adipos, ușurința de a face exerciții fizice superioare femeilor… Domnii au mai multe atuuri pentru a-și menține silueta. Și totuși, „necazurile încep în jurul vârstei de 30 de ani”, spune medicul nutriționist Pierre Azam.

Obsedați de viața profesionala, barbații accepta desele dejunuri de afaceri, nu mai fac exerciții fizice atât de des, consulta dosarele de la birou duminica în loc sa mearga sa alerge și își pun silueta în pericol. În acest caz, la 40 de ani, talia este deja destul de rotunjita. Pentru a scapa de aceste necazuri și a preveni îngrașarea, barbații trebuie sa urmeze anumite reguli.

Micul dejun
Este masa cea mai importanta a zilei. Micul dejun trebuie sa fie compus din fructe, sub orice forma (suc, salata), proteine (iaurt, brânza slaba, oua) și zaharuri lente, de exemplu, pâine integrala, la care se poate adauga puțin unt. Cerealele sunt binevenite. Profitați de micul dejun pentru ca este singura masa ale carei calorii sunt arse integral pe parcursul zilei.

Prânzul
Evitați grasimile ascunse. Ca antreu, se prefera cruditațile cu sos vinaigrette. Ca fel principal, peștele sau carnea de vita cu legume, iar daca preferați fainoasele, alegeți-le pe cele integrale sau orez brun. Preferați sandviciurile cu ton sau pui. Ca desert, renunțați la prajituri și alegeți un fruct. Este permis vinul roșu, dar nu mai mult de un pahar pe tot parcursul prânzului. Este inutil sa sariți peste aceasta masa. Organismul își va aminti de acest lucru și va stoca tot ceea ce consumați la celelalte mese.

Cina
Trebuie sa fie masa cea mai ușoara a zilei. Puteți mânca o supa, dar evitați-le pe cele din comerț, „la plic”, pentru ca acestea conțin foarte multa sare, amidon și o cantitate mare de zahar. Continuați cu pește sau carne alba și terminați cu un fruct. Cinele ideale sunt cele complet vegetariene care contribuie la pierderea greutații și, în același timp, sunt benefice pentru cei care au tulburari de somn. Legumele conțin zaharuri lente, care favorizeaza producția de serotonina și au efect sedativ.

Bauturile
Sunt benefice apa minerala, mai ales cea care conține magneziu, ceaiul verde sau de plante.

Capcane de evitat
Paharul de whisky ar trebui înlocuit cu un suc de roșii sau chiar cu un pahar de vin roșu. Alunele și chipsurile ar trebui înlocuite cu bastonașe din legume. Produsele de patiserie ar trebui evitate pentru ca acestea conțin o cantitate mare de zahar și multe grasimi. La masa, ascundeți pâinea. Exceptând micul dejun, pâinea nu este un prieten pentru silueta dumneavoastra.