Bărbatul care colecționează dalmațieni

De: Marian Andrei / 18.10.2013, 12:15
Chilianului Nelson Vergara i-a plăcut atât de mult filmul "101 de dalmațieni" încât, după vizionarea acestuia, a început să aducă acasă toți câinii pătați pe care îii găsea.

Dragostea pe care o manifestă pentru cei 42 de „dalmațieni” ai săi este binecunoscută în Santiago, orașul în care locuiește, astfel că bărbatul a primit porecla de Dalmatian Man.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

„Totul a început cu acel film”, povestește Vergara. „Știu că petele de pe câini au fost realizate pe calculator, dar am vrut să fac un lucru real”, spune cel care și-a pictat până și mașina pentru a arăta ca un dalmațian.

Totuși, spune el, adevărata sa pasiune este salvarea milioanelor de câini vagabonzi care cutreieră străzile din Chile în fiecare zi. Numărul acestora crește și mai mult în timpul orelor de lucru, când mulți proprietari de câini îi lasă pe aceștia liberi. Vergara mai spune că acțiunea sa de a „colecționa” câini este și o încercare de sensibilizare a autorităților în privința creșterii alarmante a numărului de câini vagabonzi.

Până în prezent, Vergara a salvat toți câinii bolnavi sau flămânzi pe care i-a găsit, folosind în acest scop bani din donații, pentru că nu are un loc de muncă.

Din păcate, povestea „Dalmațianului” nu pare că va avea un final fericit, el riscând evacuarea din cauza deselor reclamații ale vecinilor, deranjați de zgomotul și mirosul care vin din casa hippiotului de 55 de ani.