Bărbatul care nu se îngrașă nici măcar un gram oricât de mult ar mânca

Apropo.ro / 21.06.2013, 11:00
Bărbatul care nu se îngrașă nici măcar un gram oricât de mult ar mânca
Britanicul Tom nu se poate îngrășa indiferent cât de mult ar mânca. Abia acum a descoperit că suferă de o boală rară.

Ciclistul britanic Tom Staniford, în vârstă de 23 de ani, s-a năcut cu o greutate normală, însă din adolescență a început să se confrunte cu o serie de probleme de sănătate care aproape l-au adus în situația de a fi piele și os.

Până la 23 de ani nu a înțeles ce anume este în neregulă cu organismul său, dar după mai multe investigații a aflat că suferă de sindromul MDP – o boală cauzată de o mutație genetică. Mai mult, ciclistul care a participat la Jocurile Paralimpice suferă și de diabet tip 2.

Sindromul MDP este responsabil pentru diabet, scăderea în greutate, imposibilitatea de a avea grăsime sub piele, problemele cu auzul și lista continuă.

tom

Specialiștii au analalizat ADN-ul ciclistului pentru a descifra misterul bolii sale. Acum, după diagnostic, Tom este unul din cei 8 oameni din întreaga lume ce suferă de sindromul MDP.

Tom speră că va face progrese, acum că a fost diagnosticat, pentru că se pregătește să participe la Jocurile Paralimpice de la Rio din 2016.

Tom Staniford are doar 40% din mușchii unui bărbat obișnuit, sunt rigizi și inflexibili, ceea ce îi îngreunează antrenamentele dificile pe care trebuie să le facă pentru pregătirea de olimpiadă.

În 2011, Tom Staniford a devenit cel mai tânăr ciclist care a reprezentat Marea Britanie la cursele de paraciclism.