Bărbatul care s-a născut cu inima în stomac

De: Gabriela Voicu / 29.11.2013, 15:30
Bărbatul care s-a născut cu inima în stomac
Când spui că îți simți inima în stomac, te gândești că ceva îți provoacă temeri, dar acest bărbat din China trăiește cu această senzație de la naștere, din cauza unei boli rare.

Ho Zhiliang, un bărbat de 24 de ani din China, provincia Hubei, așteaptă să fie operat din cauza unui defect congenital rar: inima lui este localizată în stomac. 

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.

Rata de mortalitate a acestei boli este peste 90%, copiii afectați murind de obicei la naștere sau la scurt timp după.

Deși când s-a născut Ho medicii le-au spus părinților lui că bebelușul lor nu va supraviețui mult timp, ei nu și-au pierdut speranța, iar băiatul a ajuns acum la vârsta de 24 de ani. După ce a terminat școala, Ho s-a angajat într-o frizerie și s-a resemnat cu boala pe care o are.

Însă, la începutul acestui an a citit un articol despre o persoană diagnosticată cu același sindrom care a suferit o intervenție chirurgicală prin care inima i-a fost repoziționată. Drept urmare, și-a dat demisia, s-a mutat în provincia Henan, unde a avut loc intervenția chirurgicală și acum așteaptă ca medicii să găsească cea mai bună variantă de a-l opera.

Operația pacientului despre care a citit Ho a durat peste 10 ore, dar a fost un succes medical. Medicii din orașul Wuhan încearcă acum să creeze un plan pentru a-l opera pe tânăr.