Bărbatul care suferă de lipsă de punctualitate cronică

Apropo.ro / 05.01.2015, 10:30
Bărbatul care suferă de lipsă de punctualitate cronică
Dacă ți se mai întâmplă să întârzii la vreo întâlnire, Jim nu a putut să fie punctual niciodată în viața lui. Nimeni nu a crezut că asta este o boală.

Scoțianul Jim Dunbar, în vârstă de 57 de ani, nici nu își mai amintește când a fost ultima dată punctual. Familia era nevoită să îi găsească mereu scuze, atunci când el întârzia. Când a crescut se simțea stânjenit că trebuia mereu să explice de ce nu a ajuns la timp la diverse evenimente – la slujbă, la întâlniri, etc.

Nimeni nu a crezut că el ar fi bolnav, ci totul era pus pe seama neseriozității sale.

Jim a ajuns în cele din urmă și la medic, unde a fost supus unor teste. Acestea au arătat că bărbatul suferă de o boală foarte rară – lipsă de punctualitate cronică. Boala este cauzată de aceeași parte a creierului ca și în cazul deficitului de atenție ADHD.

Jum nu poate face estimările în timp, motiv pentru care întârzie mereu. Ca o rezolvare, el a încercat să își dea un avans de timp.

Astfel, pentru a ajunge la un film ce rula la ora șapte seara, Jim a luat un avans de 11 ore. S-a trezit la opt dimineața pentru a ajunge la fix. Chiar și așa, Jim a întârziat 20 de minute.

Toate invențiile sale de până acum (ceasuri speciale, date în urmă, etc) de a-l ajuta în această problemă nu au funcționat.

Jim spune că este o problemă supărătoare, dar încearcă să se încurajeze singur, și pe ceilalți pacienți care suferă de aceeași afecțiune, că nu este vina lor atunci când creierul nu funcționează normal.