Bărbatul care trăiește fără mâncare

De: Gabriela Voicu / 08.05.2013, 11:20
Bărbatul care trăiește fără mâncare
Rob Rhinehart, un inginer american în vârstă de 24 de ani, a renunțat la alimente și a adoptat o metodă controversată pentru a se hrăni.

Rob Rhinehart, un inginer american în vârstă de 24 de ani, a renunțat la mâncare, hrănindu-se exclusiv cu Soylent, un shake bogat în nutrienți, potrivit „The Telegraph”.

Showbiz.ro te trimite la EROS SHOW! Vrei și tu?

Rhinehart nu este interesat de spiritualitate și nu caută să se flageleze din punct de vedere dietetic, ci este un om de știință care încearcă să optimizeze procesele digestive. A studiat biologie, fiziologie, nutriție, biodisponibilitate, mecanismele metabolice și substanțele care alcătuiesc ființa umană, apoi a început să-și privească organismul ca pe o mașină care are nevoie de carburanți pentru a funcționa eficient. Și-a notat toate substanțele necesare și le-a achiziționat cât mai ieftin cu putință. La jumătatea lunii ianuarie, a testat poțiunea obținută. Gustul a fost foarte dulce și conținea substanțe care i-au satisfăcut imediat apetitul.

Însă, procesul de digerare al alimentelor solide încetinește eliberarea de energie, Soylent având o problemă din acest punct de vedere. Pentru perfecționarea produsului, el a adăugat pe rând, magneziu, potasiu și fosfor.

„De fiecare dată mă simțeam foarte rău. Supradoza de potasiu nu a fost așa rea. Am avut aritmie, mi-a crescut presiunea sanguină și am avut probleme cu sistemul circulator. În cazul magneziului a fost îngrozitor. Am simțit cum îmi ardeau organele”, a declarat el pentru „The Telegraph”.

Ingredientele pentru Soylent

La sfârșitul celei de-a treia săptămâni, Soylent cuprindea 39 de ingrediente: vitamine, minerale, carbohidrați, grăsime sub forma uleiului de măsline, ulei de pește și numeroși macronutrienți. Costul lunar al acestor produse a scăzut de la 500 de dolari la 154, iar Rhinehart a declarat că starea lui s-a îmbunătățit. Zilnic, el a prezentat pe blogul personal informații cu privire la experimentul său, primind numeroase critici.

„Nu cred că a încetat să mai mănânce și că a trăit doar cu Soylent pentru că prin procesul de masticație sunt eliberați hormoni care controlează apetitul. Controlul este esențial pentru evitarea problemelor de obezitate sau de anorexie”, a explicat Noel Cameron, profesor de biologie de la Universitatea din Loughborough. Absorbția de substanțe nutritive este complexă și este reglementată de diferiți factori. Chiar și o mică scădere a anumitor elemente poate conduce la schimbări mari, de exemplu, poate fi afectată densitatea osoasă.

Următorul pas constă în testarea shake-ului Soylent pe alți oameni. Momentan, Rhinehart lucrează cu cinci voluntari. Doar câțiva sunt de acord că sațietatea este satisfăcută. Rhinehart plănuiește să pornească o afacere cu Soylent.