Bărbatul cu IQ 180 care lucrează ca om de serviciu

De: Gabriela Voicu / 27.03.2012, 17:05
Bărbatul cu IQ 180 care lucrează ca om de serviciu
Steve Borlase este mai inteligent decât Einstein, însă are un job care probabil că nu ar mulțumi nici pe cineva cu IQ pe jumătate cât al său.

Viața nu e roz pentru Steve Borlase, un „computer uman” mai inteligent decât Einstein, care a dezvoltat abilități uimitoare după ce s-a lovit la cap când avea 5 ani.

Britanicul a devenit deodată expert în cifre, iar acum, la 39 de ani, are IQ 180, însă nu își poate găsi un job bine plătit.

Steve spune că a căzut de pe niște schele la vârsta de 5 ani, iar câteva zile mai târziu era capabil să rezolve calcule aritmetice pe care anterior nu le cunoștea.

Steve Borlase

El nu a reușit, însă, să-și găseacă un job decent și de un an încoace lucrează ca om de serviciu, curățând geamurile unor cladiri din Warminster, Wiltshire, Anglia.

Steve poate cu ușurință să își calculeze dinainte banii pe care îi va cheltui la shopping și ține evidența cheltuielilor iubitei lui.

Cea mai mare realizare a bărbatului este că a reprezentat Anglia ca jucător de biliard. El spune că a încercat să se înscrie în celebrul show britanic „Countdown”, în care concurenții trebuie să dea dovadă de cunoștințe excepționale de matematică, însă a fost respins pentru că nu era prezentabil.