Bărbatul-maimuță, cel mai rapid om din lume (Video)

Apropo.ro / 23.04.2012, 17:30
Bărbatul-maimuță, cel mai rapid om din lume (Video)
Kenichi Ito iubește atât de mult maimuțele încât a ajuns să trăiască așa cum o fac ele. Cel mai interesant este modul în care el aleargă și se deplasează.

Kenichi Ito, în vârstă de 29 de ani, din Tokyo, spune că adoră maimuțele încă de când era doar un copil. Se identifică cu aceste animale pe care le copiază în viața reală.

Ito se deplasează folosindu-se de mâini și picioare, asemeni maimuțelor. Totul a început când Ito a văzut cât de rapidă este o maimuțică, cât de repede poate să fugă. Din acel moment, tânărul a început să se antreneze zilnic pentru a deveni cel mai bun și cel mai rapid om din lume.

„Am ceva trăsături de maimuță, încă din copilărie eram tachinat cu apelativul de maimuță”, spune Ito.

Și acasă are fel și fel de postere cu maimuțe, pentru că ele fac parte din viața lui.

„Când am văzut cât de repede pot ele să fugă, m-am gândit că și eu pot să o fac. M-am ambiționat și în fiecare zi am început să alerg ca ele, să mai antrenez la modul cel mai serios”, a mai adăugat el.

De 8 ani și jumătate, Ito se antrenează zilnic, iar stilul său este unul unic, inspirat de maimuțele africane Patas.

Galopul său unic i-a adus un loc în Cartea Recordurilor pentru că a alergat 100 de metri în doar 18,58 de secunde.

Deși sunt mulți care îl privesc ca pe un ciudat, Ito are prieteni care îi sunt alături și care, uneori, se întrec cu el.

Ito a avut parte de și de întâmplări mai puțin fericite. Pe când se antrena într-o zonă de munte, un vânător a încercat să îl împuște, fiind confundat cu un animal sălbatic. Din fericire, viteza la ajutat să scape din fața vânătorului.