Barcauan a fost prezentat oficial

Apropo.ro / 14.07.2004, 09:38
Barcauan a fost prezentat oficial
Jucatorul Cosmin Barcauan a fost prezentat oficial, marți, la Șahtior Donețk, alaturi de alte patru achiziții ale echipei pregatite de Mircea Lucescu. Barcauan, care a primit din mîinile antrenorului Mircea Lucescu tricoul cu numarul 2, a declarat ca a avut mari

Jucatorul Cosmin Barcauan a fost prezentat oficial, marți, la Șahtior Donețk, alaturi de alte patru achiziții ale echipei pregatite de Mircea Lucescu.

Barcauan, care a primit din mîinile antrenorului Mircea Lucescu tricoul cu numarul 2, a declarat ca a avut mari emoții în meciul cu Dinamo Kiev, contînd pentru Supercupa Ucrainei. „Am fost titular în meciul cu Dinamo Kiev și am avut mari emoții. Bineînțeles ca au existat cîteva greșeli, pentru ca am sosit la Donețk cu doar doua zile înainte de meci, dar am încercat sa evoluez cît mai bine pentru noua mea echipa”, a spus Barcauan, care este al cincilea jucator român al formației pregatite de Lucescu, dupa Flavius Stoican, Razvan Raț, Daniel Florea și Ciprian Marica. 

Ceilalți patru jucatori prezentați au fost mijlocașul brazilian Francelino Matuzalem, fundașul ceh Tomas Hubschmann, portarul Jan Lastuvka și mijlocașul brazilian Joao Batista.

Antrenorul Mircea Lucescu a declarat ca s-au depus eforturi mari pentru ca noile achiziții sa fie jucatori valoroși. „Cu ajutorul președintelui clubului vom continua sa construim o formație de nivel european. Înca nu am încheiat acest proces și ne vom uni eforturile în vederea întaririi lotului, pentru a participa cu succes în Liga Campionilor”, a declarat Lucescu.

Tehnicianul român i-a informat, de asemenea, pe jurnaliștii prezenți la conferința de presa, despre planurile sale de viitor legate de echipa Șahtior Donețk. „Trebuie sa aratam suporterilor ca sîntem un club serios. Acești jucatori au venit aici pentru ca Șahtior este o echipa puternica, cu tradiție, despre care a început sa se vorbeasca în lume. Vom dobîndi imaginea unei echipe puternice în baza rezultatelor pe care le vom obține, în special, dar și datorita noilor achiziții. Înca nu avem forța unor echipe ca Real Madrid, Manchester United sau Juventus Torino, dar trebuie sa luptam pentru a deveni un club puternic în Europa”, a spus antrenorul român.

Lucescu a adaugat ca patronul clubului Șahtior, Rinat Ahmetov, a facut eforturi serioase pentru achiziționarea acestor cinci jucatori de clasa. „De exemplu, Matuzalem a primit oferte de la cluburi ca Juventus sau AS Roma. Pe Batista îl cunosc de cînd juca la Galatasaray, iar pe Barcauan îl știu de la Dinamo București. Am încredere în el ca va sprijini echipa. Înainte a jucat ca atacant, dar acum evolueza pe postul de fundaș. Este rapid, joaca bine cu capul, poate deposeda ușor adversarul”, a mai spus Lucescu.

Întrebat daca Șahtior Donețk va putea sa se califice în grupele Ligii Campionilor, Lucescu a declarat ca este dificil de spus, deoarece Liga Campionilor este o competiție mai puternica decît orice alt campionat european. 

Tehnicianul echipei ucrainene a adaugat, de asemenea, ca lotul de 24 de jucatori nu este înca definitiv și ca pîna la încheierea perioadei de transferuri, pe 31 august, este posibil sa mai apara modificari.

Mediafax