Barcelona, fără antrenor: Guardiola a demisionat!

De: Dragos Tanase / 27.04.2012, 13:00
Barcelona, fără antrenor: Guardiola a demisionat!
Tehnicianul Josep Guardiola și-a anunțat jucătorii că pleacă de la FC Barcelona, și urmează să anunțe astăzi, oficial, decizia de a pleca după patru sezoane petrecute la FC Barcelona. "Băieți, plec de la Barca", le-ar fi spus Guardiola jucătorilor, conform Marca.

Pep Guardiola, în vârstă de 41 de ani, a petrecut patru ani la FC Barcelona, iar principalele motive pentru care a renunțat să mai antreneze echipa au fost reprezentate de presiunea permanentă și oboseala acumulată în ultimii patru ani.

Presa spaniolă a întocmit deja o lista cu înlocuitori pentru Guardiola. În cazul în care antrenorul lui Bilbao nu va fi convins să semneze, principalele variante pentru banca catalanilor sunt Laurent Blanc, antrenorul naționalei Franței, și Ernesto Valverde, acum la Olympiacos Pireu.

„Băieți, plec de la Barca”, le-ar fi spus Guardiola jucătorilor

Printre posibilii succesori ai lui Guardiola, presa din Spania îi mai amintește pe Joachim Low, Luis Enrique și Andre Villas-Boas, dar numirea acestora din urmă pe postul lăsat liber de Guardiola ar constitui o surpriză.

FC Barcelona a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor în fața echipei Chelsea Londra, fiind învinsă in tur cu 1-0 și după un meci egal (2-2), chiar pe Camp Nou

Vezi care sunt realizările lui Guardiola la Barcelona, în cei patru ani de activitate, pe Prosport.ro