Barurile și restaurantele te fac sa mănânci mai repede

De: Dragos Tanase / 23.07.2012, 16:30
Barurile și restaurantele te fac sa mănânci mai repede
Proprietarii de baruri și restaurante folosesc metode agresive pentru a-și determina clienții să mănânce și să bea mai mult și mai repede, pentru a-și crește vânzările.

Patronii de localuri au învâțat că printr-un ritm rapid al melodiilor și prin volum dat tare, clienții vor mânca mai repede și vor bea mai mult, ritmul lor fiind mult mai accelerat.

Legat de acest subiect, publicația New York Times prezintă un studiu realizat în 1985, de către Universitatea Fairfield din Connecticut.

Acest studiu a descoperit că oamenii mănâncă mai repede, atunci când ritmul melodiilor crește, de la 3,83 de mușcături pe minut la 4,4 mușcături pe minut.

Nicolas Gueguen, un profesor al științelor comportamentale al Universite de Bretagne, din Sudul Franței, a prezentat și acesta un studiu conform căruia numărul decibelilor într-un local, guvernează media de consum a băuturilor alcoolice astfel: la 72 de decibeli, oamenii consumau în medie 2,6 băuturi și le lua 14,5 minute ca să termine una, însă după ce nivelul decibelilor a crescut la 88, clienții au consumat în medie 3,4 băuturi, luându-le 11,5 minute ca să termine una.

Aceasta este o creștere foarte mare și am putea spune că destul de logică, nu? Nu poți sta liniștit și să savurezi un pahar de alcool toată noaptea când muzica este atât de puternică încât îți vibrează cutia toracică, iar ritmul este unul extrem de alert.