Basarabeanul Petru, bucătarul ambasadorilor, primul eliminat la „Chefi la cuţite”

De: Cătălina Matei / 18.10.2016, 13:11
Basarabeanul Petru, bucătarul ambasadorilor, primul eliminat la „Chefi la cuţite”
Luni seara au început confruntările între cele trei echipe la „Chefi la cuţite”. Prima probă i-a adus pe juraţi şi echipele pe care le coordonează în bucătăria unde au avut de pregătit un preparat românesc reinterpretat, pe care l-au jurizat angajaţii de la Metrorex şi RATB.

Finalul serii a adus şi primul eliminat din concurs şi o veste tristă pentru chef Scărlătescu: Petru Scaleţchi, bucătarul de la Chişinău care găteşte pentru ambasadori, a avut la duel cea mai slabă farfurie şi a fost eliminat. Supărat şi nemulţumit că a pierdut un om bun din echipă, chef Scărlătescu l-a încurajat totuşi pe acesta şi i-a spus să nu uite că va face mereu parte din echipa neagră.

Seara de luni a adus multă adrenalină în rândul echipelor, iar chefii, parcă mai implicaţi ca oricând, au avut parte de momente cu adevărat tensionate. Echipa neagră condusă de chef Scărlătescu a ales să gătească raţă cu varză şi mămăligă, dar pentru că nu s-a coordonat nu a mai reuşit să pună pe farfurii carnea, servind astfel celor veniţi la jurizare doar varză cu mămăligă şi jumări. Nemulţumiţi de alegerea colegului lor, chef Dumitrescu şi chef Bontea au protestat susţinând că farfuria neagră nu este o reinterpretare şi nu a respectat tema dată la această probă. De aici şi până la un schimb de relplici foarte dur între juraţi a fost doar un pas. „Scărlătescule, nu ai ce să cauţi aici. Şi eu pot să joc murdar, să-mi bat joc de concurenţi şi să-i pun să gătească mizerii, ostropel de pui, doar ca să câştig o probă”, a strigat dezlănţuit chef Dumitrescu. „Nu joci corect”, a punctat cu nervii întinşi la maximum şi chef Bontea, „nu este posibil aşa ceva”. De partea cealaltă, chef Scărlătescu este convins că ceilalţi doi colegi s-au aliat împotriva sa.   

Oaspeţii sosiţi la jurizare şi-au ales însă farfuriile preferate, astfel că rezultatul pentru următoarea probă i-a nemulţumit pe chefi: la duel au intrat toţi cei din echipa gri, jumătate din echipa roşie şi jumătate din cea neagră, astfel că chef Bontea şi chef Scărlătescu au fost puşi să aleagă pe cine din echipele lor salvează. Seara a adus prima eliminare din concurs: Petru Scaleţchi a plecat acasă.

Marţi la „Chefi la cuţite” provocarea continuă în bucătărie: cele trei echipe trebuie să gătească un meniu pentru sportivi şi campioni, iar finalul ediţiei de azi va mai aduce o eliminare. Despre cine e vorba, telespectatorii Antena 1 află azi de la 20.30.