Basescu a cerut remanierea lui Chiuariu si Pacuraru

Apropo.ro / 06.12.2007, 20:03
Basescu a cerut remanierea lui Chiuariu si Pacuraru
Traian Basescu i-a cerut premierului Tariceanu, intr-o scrisoare datata 29 noiembrie, sa ii remanieze pe Chiuariu si Pacuraru.

Presedintele Traian Basescu i-a cerut premierului Calin Popescu Tariceanu, intr-o scrisoare datata 29 noiembrie, sa ii remanieze de urgenta pe ministrii Justitiei si Muncii, liberalii Tudor Chiuariu si, respectiv, Paul Pacuraru, fata de care se ceruse inceperea urmaririi penale.

Prezentam integral scrisoarea adresata premierului de catre seful statului, care a intrat in posesia MEDIAFAX:

"Stimate Domnule Prim-Ministru,

Din momentul in care v-am insarcinat cu formarea unui guvern, ati condus doua echipe de ministri. In aceasta perioada, cinci membri ai cabinetelor pe care le-ati condus fac obiectul unor cercetari in dosare penale pentru presupuse fapte de coruptie.

De asemenea, doresc sa va reamintesc faptul ca in momentul de fata aveti in echipa guvernamentala pe care o conduceti doi ministri fata de care Directia Nationala Anticoruptie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie mi-a cerut incuviintarea urmaririi penale pentru fapte de coruptie inca din luna septembrie a acestui an. Este vorba de ministrul justitiei, domnul Tudor Chiuariu si ministrul muncii, familiei si egalitatii de sanse, domnul Paul Pacuraru.

In data de 4 octombrie a.c., ministrul justitiei a initiat o ordonanta de urgenta care a fost adoptata de guvern si care il viza in mod direct. Aceasta ordonanta a desfiintat Comisia speciala insarcinata cu avizarea urmaririi penale a membrilor Guvernului facand practic imposibila urmarirea penala a membrilor Guvernului si suspendand temporar o atributie constitutionala a Presedintelui Romaniei. Aceasta stare de fapt si de drept a fost constatata si de catre Curtea Constitutionala care in data de 27 noiembrie a.c. a decis neconstitutionalitatea intregii ordonante de urgenta a Guvernului emisa in data de 4 octombrie.